Ben je gek op ‘Dertigers’? Kijk dan ook de gelijknamige originele serie

Samen met Oogappels is de serie Dertigers (uit 2020, inmiddels na 4 seizoenen tot een einde gekomen) één van de meest populaire Nederlandse dramaseries van dit moment. Maar wist je dat onze zuiderburen een jaar eerder al met de gelijknamige serie kwamen en dus inmiddels ook al een seizoen op ons voorlopen? De serie Dertigers uit België is gelukkig ook in Nederland te streamen, want Disney+ heeft hem in zijn aanbod opgenomen.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

In België bestaat de serie ‘Dertigers’ al sinds 2019, nu te zien op Disney+ in Nederland

In de Vlaamse serie ‘Dertigers’ volgen we het leven van een hechte vriendengroep uit Antwerpen. Zij worstelen stuk voor stuk met de uitdagingen die deze bijzondere leeftijd en gezinssituatie automatisch met zich meebrengt. Daarom delen ze alle highs en lows en dat doen ze al sinds hun studententijd. De zes onafscheidelijke vrienden hebben heel wat doorgemaakt in die vijftien jaar en nu iedereen halverwege de 30 is, blijken hun levens op een keerpunt te staan. Op de proef gesteld door geheimen komt de vraag naar boven: zullen ze vrienden voor het leven blijven of komt het leven in de weg te staan van hun vriendschap?

We zeiden het eerder al: de Belgen lopen dus een jaartje voor op ‘onze’ versie. Hun serie telt dan ook vijf seizoenen, waarvan het slotstuk begin dit jaar in première ging. The Walt Disney Company momenteel in Nederland de exclusieve rechten, waardoor je hier op Disney+ naar de eerste vier seizoenen van de Belgische serie Dertigers kunt kijken. Wanneer het vijfde seizoen daar ook aan zal worden toegevoegd, is momenteel nog niet bekend. Dat zullen we natuurlijk direct via je mail laten weten zodra er meer nieuws over naar buiten komt.

Nederlandse serie ‘Dertigers’ is razend populair

Het succes van Dertigers is België was direct zo groot dat Nederland besloot een eigen versie van de serie te maken in 2020. In de cast vind je acteurs als Leonoor Koster, Wieger Windhorst, Joy Wielkens, Justus van Dillen, Lykele Muus, Eva Laurenssen en Jelle de Jong. Het vierde seizoen is inmiddels volledig uitgezonden.

Via de NPO kun je onder andere bij NLZIET alle oude afleveringen van de Nederlandse versie van Dertigers terugkijken. Ook zijn de episodes bij de start van een nieuw seizoen vooruit te kijken, extra lekker voor mensen met weinig geduld die dol zijn op bingewatchen. 👉 Ga meteen naar Dertigers bij NLZIET.

Meer informatie over de Belgische serie

Dertigers toont het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers in Antwerpen. Ieder van hen worstelt met de uitdagingen die hun leeftijd en gezinssituatie met zich meebrengen. Al sinds hun studententijd, toen ze samen op kamers woonden, zijn deze zes onafscheidelijke vrienden. Nu iedereen in de groep halverwege de 30 is, staat de vriendengroep op een mogelijk keerpunt.

TitelDertigers
Jaar2019-
SoortSerie
TaalNederlands
Duur4 seizoenen
CategorieDrama
RegisseurWim De Smet, Tom de Baerdemaeker
CastYannick De Coster, Kim Van Oncen, Kristof Goffin, Ellen Verest, Tom Dingenen, Evelien Van Hamme, Yemi Oduwale, Dave Nauwelaerts, Saartje Van de Steene

Synopsis: Disney+