Komt er een ‘Dertigers’ seizoen 5? En wanneer dan?

Op maandag 3 juli is het gloednieuwe seizoen van Dertigers van start gegaan op NPO 3. We kunnen dus weer genieten van de avonturen van Alex, Elias, Lot, Bart, Nora, Pieter en Saar. Maar hoe zit het als dit seizoen afgelopen is? Is dat het definitieve einde of komt er nog meer? Oftewel: komt er een Dertigers seizoen 5? En wanneer dan? In dit artikel beantwoorden we deze vragen en delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Komt er een ‘Dertigers’ seizoen 5?

Helaas is het al duidelijk dat het vierde seizoen van Dertigers het laatste zal zijn. Ook al zijn de kijkers weer razend enthousiast en wordt het seizoen goed bekeken, er wordt door de omroep BNNVARA toch een punt achter gezet.

In principe zagen we dit al aankomen, want Dertigers is gebaseerd op een gelijknamige Vlaamse serie en ook die heeft maar vier seizoenen gekregen. Inmiddels is daar wel een nieuwe reeks van start gegaan met een nieuwe cast, een nieuwe vriendengroep én een nieuwe locatie, dus wie weet gaat dit ook voor de Nederlandse variant gebeuren. Er is hier op dit moment echter nog geen officieel bericht over naar buiten gebracht.

Waar we wél op kunnen rekenen is een speciale kerstafleveringen die in december 2023 te zien zal zijn. In de korte film komt de hele vriendengroep nog één keer samen om de feestdagen door te brengen in het Hoge Noorden. En dit leidt tot een aantal grote verrassingen.

Dertigers (seizoen 4) - TRAILER | BNNVARA | NPO Start

Komt er een vervolgserie die ‘Veertigers’ heet?

Een andere optie is dat er na Dertigers een vervolgserie gemaakt gaat worden die Veertigers heet. Dit zou in principe een logische stap zijn, want bijna alle personages zijn inmiddels boven de veertig. Op dit moment is dit echter zeker nog niet bevestigd. Uiteraard werken wij deze pagina bij zodra er nieuws is en laten we het weten via onze social media-kanalen en via je mail.

Hoeveel afleveringen heeft ‘Dertigers’ seizoen 4?

Het vierde seizoen is op maandag 3 juli van start gegaan en je kunt iedere week vier afleveringen verwachten, op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Ze worden uitgezonden tussen 21:00 uur en 22:00 uur op NPO 3. Er komen in totaal weer 24 afleveringen en dit betekent dat je zes weken van de serie kunt genieten.

Ben je trouwens meer van het bingen? NLZIET heeft inmiddels alle afleveringen van het vierde seizoen al toegevoegd.

Bekijk alle beschikbare seizoenen van Dertigers nu bij NLZIET 🍿

Waar gaat het verhaal van ‘Dertigers’ over?

In Dertigers hebben acht vrienden een bijzondere vriendschap, ze vertellen alles tegen elkaar. Van carrière en dromen tot liefde en kinderen. Daarnaast rouwen ze om hun overleden vriend. Hoe gaan ze hiermee om? En hoe is het om te leven als dertiger?

TitelDertigers
SoortSerie
Jaar2020-
TaalNederlands
Duur4 seizoenen
CategorieDrama
IMDb7,8 uit 255 stemmen
MakersBarbara Bredero, Elzelien Peters, Allard Westenbrink
CastLeonoor Koster, Wieger Windhorst, Joy Wielkens, Justus van Dillen, Lykele Muus, Eva Laurenssen, Jelle de Jong

Synopsis: NLZIET

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.