Dit zijn de beste series van het moment | April 2024

Heb je zin in een écht goede serie om te bingen? Wij zetten hier de 10 beste series van het moment op een rijtje. Dit zijn verborgen en bekende pareltjes die in de afgelopen maanden verschenen zijn en door het grote publiek het beste beoordeeld worden.

10x Beste series van het moment

Welke series op dit moment het allerbeste zijn, bepalen we natuurlijk niet zelf. Daarvoor is het veel te afhankelijk van smaak. Daarom maken we gebruik van beoordelingswebsite IMDb, waar het grote publiek kan stemmen. We zetten de top 10 hieronder op een rij, waarbij we alleen titels laten zien die meer dan 2.500 stemmen hebben op IMDb én in Nederland te streamen zijn.

1. Shôgun (Disney+)

Shôgun is pas kort geleden in première gegaan op Disney+, maar toch domineert hij nu al het rijtje van beste series van het moment. Kijkers zijn razend enthousiast over de eerste afleveringen. Shogûn speelt zich af in het Japan van de 17e eeuw. De serie volgt kapitein John Blackthorne, die in een afgelegen dorp belandt en onderwezen wordt in de kunsten van de samoerai. Hij wordt door leider Yoshii Toranaga ingezet als een pion in zijn spel.

2. X-Men ’97 (Disney+)

Heb jij genoten van X-Men: The Animated Series? Op dit moment kijk je op Disney+ naar X-Men ’97 en ook deze serie valt erg in de smaak. Alle bekende X-Men, zoals Wolverine, Cyclops en Storm, zijn terug en komen voor nieuwe uitdagingen te staan. Het leuke hieraan is dat veel van de stemacteurs van de originele serie er ook weer bij zijn. Het is dus een trip down memory lane voor Marvel-fans.

3. Mr Bates vs the Post Office (NLZIET)

Mr Bates vs the Post Office is wekelijks te zien op NPO Start en volledig te bingen op NPO Plus of NLZIET. Het verhaal is waargebeurd en draait om een van de meest spraakmakende momenten in de Britse rechtsgeschiedenis. Er was namelijk een periode waarin honderden postmedewerkers onterecht beschuldigd werden van diefstal en fraude. De oorzaak? Een defect IT-systeem. De levens van de onschuldige medewerkers werd verwoest, maar ze vochten terug.

4. De Joodse Raad (NLZIET)

Liefhebbers van Nederlandse series kunnen sinds kort op tv én op NPO Plus/NLZIET terecht voor de oorlogsserie De Joodse Raad. Deze raad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter bedacht. Voorzitters David Cohen en Abraham Asscher wilden zich niet verzetten om erger te voorkomen, maar waren ze te meegaand? Vooral Davids dochter Virrie had grote problemen met de keuzes van haar vader.

5. The Gentlemen (Netflix)

Fans van Guy Ritchies film The Gentlemen uit 2019 hebben waarschijnlijk ook al een kijkje genomen bij de nieuwe Netflix-serie The Gentlemen. Deze titel komt van dezelfde geprezen regisseur én is weer een heerlijke combinatie van humor en actie. Het draait om Eddie, die het landgoed van zijn vader erft. Hij weet alleen niet dat dat onderdeel uitmaakt van het cannabisimperium dat werd opgebouwd in de originele film. In eerste instantie wil Eddie niks liever dan ontsnappen uit de criminele wereld, maar dan krijgt hij de smaak te pakken…

Ook deze series van de afgelopen tijd zijn érg goed

Hierboven vond je de eerste vijf series die op dit moment het beste beoordeeld worden. In het onderstaande overzicht zetten we ook de nummer #6 tot en met #10 op een rij, inclusief genre en waar te streamen.

NummerTitelGenreStreamen
6One DayDramaHier op Netflix
7A Shop for KillersActieHier op Disney+
8BodemDramaHier op NLZIET
9TedKomedieHier op SkyShowtime
10Boy Swallows UniverseMisdaadHier op Netflix

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke kersverse series de afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, NLZIET, Netflix, SkyShowtime en Apple TV+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.