Komt er een seizoen 2 van ‘Fallout’ op Amazon Prime Video?

Een van de populairste videogames ooit is verfilmd. De nieuwe serie heet Fallout, ging op donderdag 11 april in première op Prime Video en telt acht afleveringen. Veel kijkers vragen zich af of het daarbij blijft. Oftewel: komt er een Fallout seizoen 2? En wanneer dan? Wij zetten hier alle up-to-date informatie op een rijtje.

Komt er een tweede seizoen van ‘Fallout’ op Prime Video?

In Fallout vertrekken naar een wereld in de toekomst die verwoest is door straling. Veel mensen hebben de apocalyps overleefd door in luxe schuilkelders te verblijven. Een van hen is Lucy. Als zij op zoek wil naar haar vader zal ze bovengronds moeten, maar al snel ontdekt ze dat de aarde en zijn inwoners écht veranderd zijn.

Is het al bekend of er ook een tweede seizoen komt? Ja, er is goed nieuws. Omdat de eerste reeks zo succesvol was heeft Prime Video besloten voor nog meer afleveringen te gaan. Showrunner Graham Wagner had hier eerder al het een en ander over gezegd. Tegen ComicBook liet hij weten dat hij een tweede seizoen zéker zag zitten—en dat de seizoensfinale ook genoeg aanleiding gaf voor meer.

🗣️ “Het is een onzekere tijd voor de televisie. De kunstvorm van seizoensfinales is dus zo geworden: zorg voor voldoende afsluiting, maar houd de deur op een kiertje voor meer. We hebben het gevoel dat we nog maar nauwelijks de oppervlakte van het Fallout-universum hebben verkend. We hebben letterlijk documenten en documenten liggen van dingen die we nog meer willen uitdiepen. We duimen dat we de kans gaan krijgen om al die dingen te doen.”
– Showrunner Graham Wagner.

Wanneer komt ‘Fallout’ seizoen 2 op Amazon Prime Video?

We weten op dit moment dus al dát er een tweede seizoen van Fallout komt . De releasedatum kunnen we echter nog niet met je delen. We kunnen wel inschatten dat het nieuwe seizoen waarschijnlijk pas op zijn vroegst aan het begin van 2025 te zien zal zijn.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook houden we je altijd op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Verhaal en trailer van de serie

Fallout, dat gebaseerd is op één van de vetste videospellen ooit, vertelt het verhaal van mensen die alles of juist niks hebben, in een wereld waar niet veel meer te hebben valt. 200 jaar na de Apocalyps moet een vredelievende bewoonster van een knusse atoomkelder naar de oppervlakte en schrikt zich kapot van de woestenij die daar op haar wacht.


Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.