Amazon lanceert in Nederland en verlaagt prijs van Prime Video naar €2.99 per maand

Vandaag is het langverwachte moment dan eindelijk daar. Amazon heeft nu een eigen webshop voor Nederland en België geopend en gaat de concurrentie met bol.com en Coolblue aan. Ben jij benieuwd wat dat voor jou als streamer betekent? Vooral een flinke besparing in je portemonnee! Het bedrijf heeft gelijktijdig met de lancering namelijk besloten om de prijs van Amazon Prime (waaronder ook Prime Video valt) te verlagen van €5.99 per maand naar €2.99 per maand!

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Wat kost Amazon Prime (Video) nu voor nieuwe en bestaande gebruikers?

De eerste 30 dagen betaal je dus helemaal niets voor het gebruik van Amazon Prime. In deze testperiode kun je gebruik maken van alle voordelen van Amazon Prime en kun je beslissen of je voor het einde van de gratis maand stopt of dat je door zou willen gaan voor €2.99 per maand. Helaas is het momenteel nog lastig om gebruik te maken van het platform zonder creditcard. In ons artikel over de betalingsmethodes van Amazon Prime Video leggen we uit hoe dat eenvoudig te omzeilen is.

Van bestaande gebruikers zijn er momenteel twee groepen: via de Duitse en via de Nederlandse Amazon. Als het goed is, ontvang je een mailbericht voor meer informatie en krijg je altijd de keuze om naar het Nederlandse en goedkopere abonnement over te stappen. Zo is de volgende mail ontvangen door bestaande Duitse gebruikers:

Welkom op het nieuwe Amazon.nl. Je hebt nu een Prime-lidmaatschap op Amazon.de, maar je kunt deze eenvoudig overzetten naar Amazon.nl, inclusief een gratis proefperiode van 30 dagen. Na de aanmelding wordt je Prime-lidmaatschap op Amazon.de geannuleerd en worden je laatst betaalde lidmaatschapskosten teruggestort.

Voordelen Amazon

In Nederland staan momenteel voornamelijk bol.com en Coolblue bekend als de grote en goede webwinkels. Internationaal is het bedrijf Amazon echter de grootste naam in de markt. Nu heeft het bedrijf, dat in Nederland al de zesde plaats innam met de Duitse webwinkel, ook besloten een speciale website voor Nederland te starten.

Het voornaamste voordeel van het gebruik van Amazon ligt bij het aanbod. We zien namelijk dat het aanbod van producten bij webwinkel Amazon veel groter is dan bij bijvoorbeeld de Nederlandse Coolblue en bol.com. Wel zul je hierdoor soms moeten inleveren op kwaliteit bij bij de aankoop van verschillende goedkopere producten.

Door het grote aanbod van verschillende producten merk je namelijk dat er ook voordelen wat betreft prijs zijn. Van een bepaald kabeltje heeft bol.com soms één of twee varianten in het aanbod, terwijl Amazon er misschien wel 20 heeft. Hierdoor is er ook veel in de laagste prijscategorie te vinden bij het bedrijf uit de Verenigde Staten.

Voordelen Prime

Net als bol.com Select heeft Amazon het Prime programma. Er zijn vier voornaamste voordelen van het aanschaffen van Amazon Prime: Prime-verzending, Prime Video, Twitch Prime en Amazon Photos. De kosten van Prime zijn inmiddels door het bedrijf, voor de lancering in Nederland, verlaagd tot een bedrag van 2.99 euro per maand.

Prime-verzending

Door Prime lid te zijn van Amazon krijg je onbeperkt gratis bezorging bij het bedrijf. Je hebt dus ook zonder het minimum bestelbedrag het voordeel van gratis een snelle bezorging van allerlei producten binnen Nederland en België.

Prime Video

Dit is natuurlijk het grootste voordeel voor alle fanatieke streamers in Nederland. Nu de prijs van Amazon Prime Video verlaagd is, kun je genieten van het volledige aanbod van films en series op de streamingdienst voor een bedrag van maar €2,99 per maand. Dat is bijvoorbeeld een heel stuk goedkoper dan Netflix. Bovendien zijn recentelijk titels als Harry Potter en Annabelle Comes Home toegevoegd aan het aanbod. Amazon lijkt flink te investeren in goede films en series voor de nieuwe streamingdienst, dus houd Streamwijzer hiervoor goed in de gaten!

Aanbod van Amazon Prime Video in Nederland

Op Streamwijzer hebben wij het volledige aanbod van Amazon Prime Video in Nederland op een rij gezet. Hier vind je dagelijks wat is toegevoegd aan het aanbod van films en series op de streamingdienst.

Harry Potter Amazon Prime Video
Onder andere alle Harry Potter films zijn exclusief te zien op Amazon Prime Video.

Twitch Prime

Ben jij fan van gamen? Twitch Prime is het Amazon Prime centrum voor gamers. Als je Prime lid van Amazon bent kun je elke maand exclusief de ingame-loot ontvangen, maar ook gratis games en een gratis abonnement op Twitch.tv krijgen naast en alle andere Amazon Prime voordelen die we hiervoor genoemd hebben.

Amazon Photos

Door gebruik te maken van Amazon Photos kun je een ongelimiteerde hoeveelheid aan full-resolution foto’s opslaan in de cloud. Op deze manier kun je dus overal altijd je mooiste momenten vastleggen en online bewaren.

Je kunt nu via deze pagina 30 dagen gratis naar Amazon Prime Video kijken of via de officiële Amazon Prime pagina meer te weten komen over de voordelen.