Een grote ergernis onder Nederlandse film- en serieliefhebbers is het feit dat bij het afsluiten van een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video om een creditcard wordt gevraagd. In dit artikel beantwoorden wij de vraag of het mogelijk is zonder creditcard een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video Nederland af te sluiten en of er overige betalingsmethodes zijn, zoals iDeal en PayPal. Verder leggen we uit wat de makkelijkste manier is om Amazon Prime Video te kijken..

 Op Streamwijzer vind je ook het volledige Amazon Prime Video aanbod in Nederland.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken en je kunt een gratis of erg goedkope creditcard hieraan verbinden ter verificatie ✅

Amazon Prime Video in Nederland

Het Amerikaanse bedrijf Amazon heeft in 2016 besloten de video-on-demand dienst Amazon Prime Video uit te breiden naar Nederland. Sindsdien is de streamingdienst onder Nederlanders gegroeid in populariteit, maar er is één gedeelde frustratie. In Nederland betaalt men vaak met iDeal, maar het Amerikaanse bedrijf heeft deze mogelijkheid nog niet ingebouwd in het systeem. In de Verenigde Staten is het namelijk gebruikelijk om online betalingen te doen met je creditcard. Wat zijn de huidige betalingsmethodes van Amazon Prime Video en is het mogelijk om een abonnement af te sluiten zonder creditcard, bijvoorbeeld met iDeal of PayPal?

Alle betalingsmethoden

Kun je zonder creditcard een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video nemen?

Helaas is het niet mogelijk om een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video binnen de Nederlandse omgeving af te sluiten zonder creditcard. Momenteel worden iDeal en PayPal nog niet door Amazon ondersteund. Wel kun je heel eenvoudig een gratis creditcard – zonder speciale kosten – aanvragen op de manier die we hieronder beschrijven.

Makkelijkste gratis betalingsmethode voor Amazon Prime Video

Voor iedereen die eenvoudig een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video Nederland wilt afsluiten, hebben wij een tip. Er is een gratis creditcard (Travel Card) van bunq beschikbaar, waar je geld op kunt zetten als debit betalingsmethode. Deze creditcard kun je hier gratis vinden.

Je hoeft hierbij gedurende de actieperiode voor de kaart geen eenmalige aansluitkosten en geen maandelijkse kosten te betalen, mits je 5 vrienden uitnodigt en zolang de actie strekt. Deze vrienden hoeven overigens niet daadwerkelijk de kaart zelf te bestellen. Je hoeft ze enkel uit te nodigen. Deze actie van Bunq voor een gratis creditcard kan op elk moment stopgezet worden. Mocht de actie niet meer gelden, dan kost de kaart nog steeds maar €9.99 eenmalig (bekijk hieronder de voordelen).

Benodigde tijd: 5 minuten.

Hoe kun je zonder eenmalige en maandelijkse kosten een bunq Travel Card bestellen om een (gratis proef) abonnement op Amazon Prime Video Nederland te nemen?

 1. Ga naar de pagina van de gratis bunq Travel Card.

  Klik op de link hierboven om naar de pagina te gaan.

 2. Klik op de knop ‘Meld je nu aan’.

  Dit is de grote oranje knop bovenin het scherm.

 3. Kies voor de ‘Travel Card’.

  Achter deze kaart zie je een bedrag van €0.00/maand staan, tenzij de actie voorbij is. Dan nog is een eenmalig bedrag van €9.99 erg laag voor de voordelen van deze specifieke kaart (zie de voordelen hieronder).

 4. Vul je persoonsgegevens in.

  Hier wordt gevraagd om je voornamen, achternaam, geslacht en geboortedatum.

 5. Vul je contactgegevens in.

  Hier wordt gevraagd om je telefoonnummer en e-mailadres. Bevestig dit door de algemene voorwaarden te accepteren en op ‘Volgende’ te klikken.

 6. Kies je inlogcode.

  Dit is een 6-cijferige code om in te kunnen loggen bij de bunq app op je telefoon.

 7. Voltooi het verificatieproces van bunq en nodig 5 vrienden uit om je kaart gratis te ontvangen.

  Na dit proces is je creditcard besteld. Zodra je geld op deze kaart zet vanaf je bankrekening, is het proces compleet.

 8. Sluit een (gratis proef)abonnement af bij Amazon Prime Video.

  Dit doe je door naar deze pagina te gaan en je betalingsgegevens in te vullen. Na de 30 dagen gratis proefperiode betaal je €2.99 per maand, tenzij je je gratis proefabonnement voor het einde van deze periode opzegt.

Voordelen van de Bunq Travel Card

Hieronder zie je de financiële voordelen van het gebruik van de kaart, zoals in beeld gebracht door Business Insider.

Betalingen binnen Europa

Soort betalingINGRaboABNASNSNSBunq-lid Travel CardBunq Travel Card
Creditcard betalen winkelgeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kosten
Creditcard opnemen geldautomaat2%€4,504%4%4%geen kosten€0,99

Betalingen buiten Europa

Soort betalingINGRaboABNASNSNSBunq-lid Travel CardBunq Travel Card
Creditcard betalen winkel transactiegeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kosten
Creditcard betalen winkel koersopslag2%2%2%2%2%geen kostengeen kosten
Creditcard opnemen geldautomaat transactie2%€4,504%4%4%geen kosten€0,99
Creditcard opnemen geldautomaat koersopslag2%2%2%2,50%2%geen kostengeen kosten

Automatische incasso via de Duitse website

Eerder was het mogelijk om via de Duitse website met een automatische incasso te betalen voor je abonnement. Deze mogelijkheid is volgens Amazon echter nu gestopt. Bovendien zou je hiervoor niet €2.99 per maand betalen, maar €5.99 per maand. Voor die extra kosten heb je binnen no-time de voordelen van de bovenstaande creditcard terugverdiend. Reken maar uit.