Betalingsmethodes Amazon Prime Video: is zonder creditcard mogelijk?

Een grote ergernis onder Nederlandse film- en serieliefhebbers is het feit dat bij het afsluiten van een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video om een creditcard wordt gevraagd. Inmiddels is deze betalingsmethode nog voor een paar functies vereist, waaronder het huren van films en series en de aanvullende kanalen. In dit artikel beantwoorden wij de vraag of het mogelijk is zonder creditcard een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video Nederland af te sluiten en of er overige betalingsmethodes zijn, zoals iDeal en PayPal. Ga direct naar de officiële pagina van de gratis virtuele bunq creditcard of lees verder om meer over de makkelijkste betalingsmethode voor Amazon Prime Video te weten te komen.

→ Voordeel! Deze manier is zowel geschikt voor mensen die naar Amazon Prime Video willen kijken als voor mensen die gebruik willen maken van de andere voordelen van Amazon Prime, waaronder Prime-verzending, Twitch Prime en Amazon Photos ✅

Amazon Prime Video in Nederland

Het Amerikaanse bedrijf Amazon heeft in 2016 besloten de video-on-demand dienst Amazon Prime Video uit te breiden naar Nederland. Sindsdien is de streamingdienst onder Nederlanders gegroeid in populariteit. Dit komt voornamelijk door de lage prijs, het grote aanbod van goede films en series en de aanvullende voordelen van Prime-verzending, Amazon Photos en natuurlijk Twitch Prime. Toch is er één gedeelde frustratie. In Nederland betaalt men vaak met iDeal, maar het Amerikaanse bedrijf had deze mogelijkheid nog niet ingebouwd in het systeem. In de Verenigde Staten is het namelijk gebruikelijk om online betalingen te doen met je creditcard. Wat zijn de huidige betalingsmethodes van Amazon Prime Video en is het mogelijk om een abonnement af te sluiten zonder creditcard, bijvoorbeeld met iDeal of PayPal?

Alle betalingsmethoden

💳 Kun je zonder creditcard een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video nemen?

Momenteel worden iDeal en PayPal nog niet door Amazon ondersteund op alle gebieden, waaronder het huren/kopen van films en het nemen van aanvullende kanalen. Wel kun je heel eenvoudig een gratis virtuele bunq creditcard aanvragen op de manier die we hieronder beschrijven.

Makkelijkste betalingsmethode voor Amazon Prime Video

Voor iedereen die eenvoudig een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video Nederland wilt afsluiten, hebben wij een goede tip. Er is een gratis virtuele bunq creditcard beschikbaar, waar je geld op kunt zetten als betalingsmethode.

Uitleg prepaid creditcard Amazon Prime Video
In zes eenvoudige stappen kun je naar Amazon Prime Video kijken met de hulp van de gratis virtuele bunq creditcard

Benodigde tijd: 5 minuten

Hoe kun je een prepaid creditcard bestellen om een (gratis proef) abonnement op Amazon Prime Video Nederland te nemen?

 1. Ga naar de website van een goede bank om een prepaid creditcard aan te vragen.

  Kies bijvoorbeeld voor de gratis virtuele bunq creditcard.

 2. Klik op de knop om je aan te melden.

  Hiermee gaat de aanmeldingsprocedure voor jouw kaart van start.

 3. Vul je persoonsgegevens in.

  Hier wordt gevraagd om je voornamen, achternaam, geslacht en geboortedatum.

 4. Vul je contactgegevens in.

  Hier wordt gevraagd om je telefoonnummer en e-mailadres. Bevestig dit door de algemene voorwaarden te accepteren en op ‘Volgende’ te klikken.

 5. Voltooi het verificatieproces.

  Na dit proces is je creditcard besteld. Zodra je geld op deze kaart zet vanaf je bankrekening, is het proces compleet.

 6. Sluit een (gratis proef)abonnement af bij Amazon Prime Video.

  Dit doe je door naar deze pagina te gaan en je betalingsgegevens in te vullen. Na de 30 dagen gratis proefperiode betaal je €2.99 per maand, tenzij je je gratis proefabonnement voor het einde van deze periode opzegt.

Eerst waren wel producten bij Amazon met iDeal te bestellen, maar geen Prime abonnement

Sommige bezoekers waren vroeger nog verbaasd dat het niet mogelijk was om met iDeal te betalen voor Amazon Prime, waaronder ook de videodienst, maar wel voor losse producten (zoals DVD’s, schoenen of lampen). Inmiddels kun je wel Prime nemen met een creditcard, maar niet alle functies zijn dan nog beschikbaar. Het is dus het beste om voor nu te kiezen voor een omzeiling van het betalingssysteem van het enorme Amerikaanse bedrijf. Amazon geeft op de website aan ‘de volgende betaalmethoden te accepteren voor creditcards: MasterCard, American Express, Visa Card, ook prepaidkaarten van deze merken‘. De gratis virtuele bunq creditcard is een prepaid versie van een officiële MasterCard/VISA en hiermee zit je dus altijd goed.

Amazon Prime Video Channels met creditcard

Sinds de introductie van Amazon Prime Video Channels wordt in Nederland vaak gevraagd hoe de betalingsmethoden voor extra channels als Film1, Hayu en Starzplay werken. Het systeem is simpel. Het is niet mogelijk om een (gratis proef)abonnement op deze extra kanalen te nemen als je geen creditcard hebt, maar je kunt hiervoor ook gewoon de gratis virtuele bunq creditcard.

Hiervoor is iDeal dus geen geldige betalingsmethode, maar de creditcard wel. Aangezien deze creditcards net zo simpel werken als een normale bankrekening met iDeal als betalingsmethode, raden we je dus zeker aan om dit ook voor Amazon te gebruiken. Het voordeel is dat je toegang hebt tot alle functionaliteiten (zoals Channels en het los huren van extra films die niet onder het gebruikelijke aanbod vallen zoals nieuwe bioscoopreleases), wat je helaas met iDeal niet zou hebben.