Wat kost een Netflix abonnement? | Overzicht van abonnementen in Nederland

Wat kost Netflix per abonnement? En ben je benieuwd naar welke Netflix abonnementen er eigenlijk zijn? Is het duurder om een account te delen dan wanneer je een eigen account hebt? In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over de verschillende abonnementen van Netflix en beantwoorden we de vraag: wat kost Netflix?

→ Alle films en series die op dit moment op Netflix staan vind je in de lijst met het volledige Netflix aanbod. Zit je favoriete film of serie er niet tussen? Dan is hij waarschijnlijk hier te vinden ✅

Wat kost een abonnement op Netflix?

Wat kost Netflix? Er wordt een kleine prijs vanaf 7,99 euro per maand voor het goedkoopste abonnement (basic abonnement) automatisch van je rekening afgeschreven. De andere prijzen zijn 11,99 euro per maand voor het standaard abonnement en 15,99 euro per maand voor het premium abonnement. De drie verschillende abonnementen vergelijken we hieronder met elkaar. Van de drie verschillende accounts is het abonnement Standaard het meest gekozen Netflix abonnement.

Netflix Abonnement ‘Basic’Netflix Abonnement ‘Standaard’Netflix Abonnement ‘Premium’
Wat kost Netflix per maand€7,99€11,99€15,99
HD beschikbaarNeeJaJa
Ultra HD beschikbaarNeeNeeJa
Aantal schermen tegelijk mogelijk124
Aantal apparaten met gedownloade films en series tegelijk mogelijk124
Kijken op laptop, tablet, computer, mobiele telefoon en tvJaJaJa
Toegang tot alle films en series op Netflix NederlandJaJaJa
Altijd opzegbaarJaJaJa

Vergelijking Netflix abonnementen

Vergelijk je de drie Netflix abonnementen, dan zie je een paar verschillen. Die verschillen worden in de tabel hierboven duidelijk weergegeven. Hier vergelijken we nog eens extra de details van de drie Netflix abonnementen. Hier beantwoorden we vraag: wat kost Netflix per abonnement?

‘Basic’ abonnement Netflix

Wat kost Netflix Basic? Het Basic abonnement is het goedkoopste abonnement dat Netflix biedt. Het kost €7,99 per maand en biedt geen ondersteuning voor het kijken van films en series in HD of Ultra HD. Je kunt maar op één scherm tegelijkertijd Netflix kijken met dit abonnement. Ook kun je maar op één apparaat tegelijk films en series gedownload hebben. Het is wel mogelijk om Netflix te streamen op laptops, tablets, computers, mobiele telefoons en tv. Ook heb je toegang tot het volledige Netflix aanbod. Ten slotte is het abonnement altijd opzegbaar.

‘Standaard’ abonnement Netflix

Wat kost Netflix Standaard? Het Standaard abonnement is net iets duurder. Je betaalt een bedrag van €11,99 per maand. Ook kun je er in tegenstelling tot het Basic abonnement wel films en series mee kijken in HD, maar in tegenstelling tot het Premium abonnement niet in Ultra HD. Als je een nieuw abonnement afsluit in de categorie standaard kun je op twee schermen tegelijk Netflix kijken en op twee apparaten tegelijk films en series gedownload hebben. Ook kun je het Netflix aanbod streamen vanaf je laptop, mobiele telefoon, tv, computer en tablet. Ten slotte is er toegang tot het volledige aanbod van Netflix Nederland en is het Standaard abonnement altijd opzegbaar.

‘Premium’ abonnement Netflix

Wat kost Netflix Premium? Het Premium abonnement is het duurste abonnement van de drie en kost €15,99 per maand. In tegenstelling tot het Basic en Standaard abonnement is het mogelijk om naast HD ook films en series in Ultra HD te kijken. Kies je ervoor dit abonnement af te sluiten, dan kun je op vier schermen tegelijk Netflix streamen. Ook kun je op vier apparaten tegelijk films en series gedownload hebben en kun je alles kijken op tv, mobiel, computer, tablet en laptop. Verder heb je toegang tot alle films en series van Netflix Nederland. Ten slotte is ook dit abonnement altijd opzegbaar.

Netflix abonnement nemen, hoe sluit je een abonnement af?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Nu je erachter bent wat de kosten van een Netflix abonnement zijn, leggen we je uit hoe je een abonnement kan afsluiten. Een Netflix account nemen werkt simpel. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je dat moet doen:

 1. Ga naar https://www.netflix.com/

  Binnen de Netflix omgeving kun je je abonnement afsluiten.

 2. Klik op bekijk de abonnementen.

  Hier vind je een overzicht van de abonnementen.

 3. Kies het abonnement dat bij je past en klik op doorgaan.

  Zoals eerder op deze pagina beschreven heeft elk moment zijn voordelen. Hoe duurder het abonnement, hoe meer mogelijkheden je hebt.

 4. Klik nogmaals op doorgaan.

  Zo bevestig je je abonnementskeuze.

 5. Geef een e-mailadres op met een zelf gekozen wachtwoord en klik op doorgaan.

  Hiermee maak je je account aan, waarmee je vanaf dit moment in zal loggen op Netflix.

 6. Kies de betalingsmethode en vul je betalingsgegevens in.

  Hierna gaat je abonnement direct in.

Netflix account delen

Vraag je je af: wat kost Netflix als je een account deelt? Je ziet in het bovenstaande overzicht dat bij de verschillende abonnementen een aantal schermen vermeldt staat waar tegelijkertijd Netflix op kan worden gekeken. De Netflix kosten veranderen niet wanneer een account wordt gedeeld. De prijs hangt alleen af van de keuze van het soort Netflix abonnement. Een account wordt dus niet duurder als je hem deelt met anderen.

HD en Ultra HD, wat is dat? Zijn alle Netflix films en series in (Ultra) HD?

Zoals in de tabel boven vermeld staat kun je met bepaalde momenten het Netflix aanbod in HD en Ultra HD kijken. Dit kan met het Netflix standaard abonnement (HD) en met het Netflix premium abonnement (HD & Ultra HD). Vraag je je af: wat kost Netflix als je HD of Ultra HD wilt kijken? Dan moet je kijken naar de prijzen van het standaard abonnement of premium abonnement. Niet alle films zijn echter in HD of Ultra HD te zien. Dit is afhankelijk van drie factoren. Ten eerste en tweede zijn het apparaat waarop wordt gekeken en de internetprovider via welke wordt gestreamd van belang. Ten derde zijn niet alle Netflix films en series beschikbaar in HD of Ultra HD.