Alle Harry Potter films staan nu op Amazon Prime Video

Wat een verrassing! Met de uitbreiding van het bedrijf Amazon naar Nederland lijkt een flinke investering in goede content voor video on demand-platform Amazon Prime Video gepaard te gaan. Zo heeft de streaming gigant besloten om onder andere alle Harry Potter films aan het aanbod in Nederland toe te voegen, maar ook films als Inception, The Matrix, Lord of The Rings en Interstellar. Daarnaast zijn ook series als The Big Bang Theory en Psych nieuw. Alle nieuwe titels vind je in de lijst met het Amazon Prime Video aanbod in Nederland.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Harry Potter op Amazon Prime Video

Lange tijd waren er geruchten dat alle films op Netflix zouden komen te staan. Helaas voor de abonnees lijkt dat nu toch echt niet te gebeuren. Gelukkig kun je alsnog per 29 februari 2020 naar alle Harry Potter films op Amazon Prime Video kijken. Hieronder zie je per Harry Potter film hoe goed hij wordt beoordeeld door twee grote filmrecensie websites: IMDb en Rotten Tomatoes.

FilmJaarIMDbRotten TomatoesAmazon Prime Video
Harry Potter en de Steen der Wijzen / The Philosopher’s Stone20017.681%Kijken
Harry Potter en de Geheime Kamer / The Chamber of Secrets20027.482%Kijken
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban / The Prisoner of Azkaban20047.990%Kijken
Harry Potter en de Vuurbeker / The Goblet of Fire20057.788%Kijken
Harry Potter en de Orde van de Feniks / The Order of the Phoenix20077.577%Kijken
Harry Potter en de Halfbloed Prins / The Half-Blood Prince20097.683%Kijken
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1 / The Deathly Hallows part 120107.778%Kijken
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 / The Deathly Hallows part 220118.196%Kijken

→ Heb je geen abonnement op Amazon Prime Video en wil je toch alle Harry Potter films kijken? Neem dan een gratis proefabonnement van 30 dagen, haal de films hier of kijk ze direct via Pathé Thuis of Ziggo On Demand.

Verhaal en trailer van de films

De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van J.K. Rowling. Ook de spin-off films genaamd Fantastic Beasts zijn gebaseerd op boeken van dezelfde schrijfster. Harry (Daniel Radcliffe) is een jonge tovenaar die als baby een aanval van een boosaardige tovenaar genaamd Voldemort heeft overleefd. Hij wordt toegelaten op toverschool Zweinstein en ontmoet zijn vrienden Ron Wemel / Ron Weasley (Rupert Grint) en Hermelien Griffel / Hermione Granger (Emma Watson). Door de jaren heen maakt hij zich klaar voor de strijd met Voldemort om de tovenaarswereld te redden. Hierin komt hij in ingewikkelde en betoverende situaties met tovenaars als Albertus Perkamentus, Draco Malfidus en Severus Sneep.