Wat kost een abonnement op Amazon Prime Video in Nederland?

Veel film- en serieliefhebbers stellen ons de vraag: wat kost Amazon Prime Video? Dat is niet gek, want voordat je een abonnement op deze streamingdienst afsluit wil je natuurlijk wel weten welke prijs je er precies voor gaat betalen. In dit artikel vertellen we je daarom alles over de kosten van een abonnement op Amazon Prime Video en de gratis proefperiode.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Wat kost Amazon Prime Video in Nederland?

Amazons streamingdienst heeft een groot en gevarieerd aanbod met honderden films en series, maar toch is dit op dit moment een van de goedkoopste videodiensten in Nederland. Een Amazon Prime Video-abonnement kost je sinds eind 2023 slechts €4,99 per maand. Dit betekent dat je op jaarbasis nog geen €60 kwijt bent. Er is ook een goedkoper jaarabonnement beschikbaar, waarop je ruim 16% korting krijgt voor €49,90 per jaar. Met beide soorten lidmaatschap kun je alle films en series bekijken in HD en Ultra HD en op drie verschillende schermen tegelijkertijd streamen.

Een ander groot voordeel van Amazon Prime Video is dat zij werken met een gratis proefperiode van 30 dagen. Hierdoor hoef je de eerste maand niet voor deze streamingservice te betalen en kun je dus testen of het aanbod aan je verwachtingen voldoet. Een ander bijkomend voordeel: met een Amazon Prime-abonnement profiteer je ook nog eens van een aantal extraatjes. Zo worden producten sneller bezorgd als je ze bestelt via Amazon en heb je toegang tot Amazon Photos om onbeperkt foto’s op te kunnen slaan.

Veelgestelde vragen over de Amazon Prime Video kosten

Wat kost Amazon Prime Video?

De kosten van een abonnement op de streamingdienst Amazon Prime Video zijn relatief laag ten opzichte van de andere video on demand-platforms in Nederland. Eerst geniet je van een gratis proefperiode van 30 dagen, waarna je slechts €4,99 per maand betaalt.

Zijn er verschillende abonnementen bij Amazon Prime Video

Ja, sinds eind 2023 is er een nieuw soort abonnement beschikbaar. Net als streamingdiensten als Disney+ en HBO Max kun je nu kiezen voor het goedkopere jaarabonnement van €49,90 per jaar, waarmee je maandelijkse kosten uitkomen op omgerekend €4,16.

Kun je een abonnement op Amazon Prime Video delen?

Ja, het is mogelijk om een abonnement op Amazon Prime Video met meerdere mensen te delen. Zo kun je per account op twee apparaten tegelijkertijd drie films of series kijken. Het is dus wel mogelijk om op één van die twee apparaten naar twee video’s simultaan te kijken. Ook kun je één standaardprofiel en vijf extra profielen voor volwassenen of kinderen aanmaken binnen een account.

Kun je met iDeal betalen bij Amazon Prime Video?

Inmiddels is er een optie toegevoegd om met iDeal te betalen bij Amazon Prime Video, na veel geklaag van kijkers. Het maakt je mogelijkheden voor streaming echter beperkter, omdat de huur- en kooptitels niet op die betalingsmethode kunnen worden gekeken. We leggen je meer uit over de beste creditcard voor Amazon Prime Video op de website van Streamwijzer.

Aanbod van Amazon Prime Video in Nederland

Amazon Prime Video is uitgerold op 14 december 2016. Toen was de videodienst meteen beschikbaar in meer dan tweehonderd landen, dus Amazon Prime Nederland was direct een feit. Op Streamwijzer is het volledige Amazon Prime Video aanbod te vinden en laten we altijd weten welke nieuwe titels er in de toekomst aankomen. Verder blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom deze nieuwe streamingdienst in de Facebook-groep met Nederlandse Amazon Prime Video kijkers.

Amazon Prime Video in Nederland

Afbeelding ter illustratie