Wat zijn de kosten van een abonnement op video on demand-platform Amazon Prime Video? Ben je benieuwd of er verschillende Amazon Prime Video abonnementen zijn en wat de kosten zijn? In dit artikel lees je alles over de streamingdienst en geven wij antwoord op de vraag: wat kost Amazon Prime Video?

Via deze pagina krijg je een gratis proefabonnement op Amazon Prime Video van 30 dagen.

Op Streamwijzer vind je ook het volledige Amazon Prime Video aanbod in Nederland.

Wat kost Amazon Prime Video?

Wat kost Amazon Prime Video?

De kosten van een abonnement op de streamingdienst Amazon Prime Video zijn relatief laag ten opzichte van de andere video on demand-platforms in Nederland. Eerst krijg je via deze pagina altijd een gratis proefperiode van 30 dagen, waarna je slechts €2.99 per maand betaalt.

Meer over de betalingsmethoden en het gebruik van een creditcard bij Amazon vind je in het artikel over betalingen bij Amazon Prime Video.

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is uitgerold op 14 december 2016. Toen was de videodienst meteen beschikbaar in meer dan tweehonderd landen, dus Amazon Prime Nederland was direct een feit. Toch blijkt het aanbod van Prime Video dat van zijn grootste concurrenten nog niet bij te houden. Wel heeft Amazon de Amazon Originals zoals The Ground TourThe Man in the High Castle en Transparant maar op Amazon Prime Video te zien zijn. Toch breidt het aanbod van de streamingdienst in Nederland snel uit met prachtige films en series. Ook is Nederlandse ondertiteling steeds meer beschikbaar. Het aanbod van Prime Video – aantal titels in aantal films en series – dat in Nederland beschikbaar is groeit snel.

Meer informatie over de streamingdienst vind je op de volgende pagina: Wat is Amazon Prime Video?

Vergelijking abonnementen

Er is slechts één soort Amazon Prime Video abonnement beschikbaar en dit deze aanmelding heeft een aantal voordelen. Allereerst is Amazon Prime Video de goedkoopste streamingdienst van de vijf grote aanbieders. Dat is na het gratis proefabonnement van 30 dagen namelijk een bedrag van EUR 2,99 per maand. Verder biedt Prime Video verschillende films en series aan in (Ultra) HD en kun je op 3 verschillende schermen tegelijkertijd streamen op 1 account zonder verschillende gebruikersprofielen te hebben. Er kunnen alleen niet twee dezelfde titels tegelijkertijd op die verschillende apparaten worden bekeken. Ten slotte is er een aanzienlijk aanbod van hoog beoordeelde films en series te streamen via Amazon Prime Nederland.

NetflixVideolandZiggoAmazonDisney+
Minimale prijs per maand na proefperiode7,998,9911,952,996,99
HD beschikbaarJaJaNeeJaJa
Ultra HD beschikbaarJaNeeNeeJaJa
Kijken op elke laptop, tablet, computer, spelcomputer, smartphone en tvJaJaNeeJaJa
Altijd opzegbaarJaJaJaJaJa
Gratis proefperiodeNeeJa, twee wekenJa, een maandJa, een maandJa, een week
Grootte aanbod (schaal 1-5)53222
Aanbod eigen OriginalsJaJaNeeJaJa
Abonnement mogelijk zonder andere verplichtingenJaJaNeeJaJa