Wat is Videoland?

Hier vind je antwoord op de vraag: wat is Videoland? Ook vind je op Streamwijzer welke titels op Videoland staan. Dit vind je overzichtelijker in de lijst met Netflix aanbod. Die lijst wordt regelmatig bijgewerkt om hem zo up-to-date mogelijk te houden. Verder vind je op Streamwijzer wat elke week nieuw op Videoland komt.

Wat is Videoland?

Videoland klinkt veel mensen mogelijk in de oren als de winkel waar vroeger DVDs werden gehaald. Maar in 2013 is het bedrijf overgenomen door RTL en sindsdien sterk met haar tijd meegegaan. Eerst werd begonnen met het aanbieden van films en series on demand die via een eigen apparaat bekeken konden worden. Zo betaalde je net als voor Pathé Thuis een bedrag voor een film of serie om hem te kunnen kijken. Door de tijd heen werd echter duidelijk dat dit niet de toekomst was voor films en series. In streamen zit de toekomst. Daar heeft RTL Nederland slim op ingespeeld door van Videoland een unlimited all-you-can-watch streamingdienst te maken.

Inmiddels is Videoland een grote Nederlandse streamingdienst van de zender geworden. De streamingdienst is alleen actief in Nederland. Door de nieuwste regelgevingen zijn films en series via de dienst wel overal binnen de Europese Unie te streamen. Videoland kent zowel internationale titels en een uitgebreid Nederlands aanbod. Zelfs zijn er programma’s die alleen op Videoland te zien zijn, zoals Temptation Island VIPS en Expeditie Robinson.

Videoland abonnement

Het nemen van een Videoland abonnement heeft een aantal voordelen. Allereerst kost een abonnement op Videoland maar €8,99 per maand na de eerste gratis proefperiode van twee weken. Verder is er een selectie van films en series te kijken in HD kwaliteit. Ook is de streamingdienst aantrekkelijk door het grote aanbod van films en series. Zo heeft Videoland na Netflix namelijk het op één na grootste aanbod. Voornamelijk het aanbod van Nederlandse films en series is het meest uitgebreid bij Videoland vergeleken met de andere grote streamingdiensten. In de volgende tabel vergelijken we het Videoland abonnement met een account bij de andere streamingdiensten. Je kunt ook de Streamwijzer Test doen om te kijken welke streamingdienst het beste bij jou past.

NetflixVideolandZiggoAmazon
Minimale prijs per maand na proefperiode€7,99€8,99€11,95€5,99
HD beschikbaarJaJaNeeJa
Ultra HD beschikbaarJaNeeNeeJa
Kijken op elke laptop, tablet, computer, spelcomputer, smartphone en tvJaJaNeeJa
Altijd opzegbaarJaJaJaJa
Gratis proefperiodeJa, een maandJa, twee wekenNeeJa, een maand
Grootte aanbod (schaal 1-5)5322
Aanbod eigen OriginalsJaJaNeeJa
Abonnement mogelijk zonder andere verplichtingenJaJaNeeJa

Videoland opzeggen

Het opzeggen van een Videoland abonnement is eenvoudig. Dat wordt hier in het kort uitgelegd. Mocht je een uitgebreide uitleg willen hoe je stap voor stap Videoland kan opzeggen, klik dan op Videoland opzeggen.

  1. Ga naar de Videoland inlogpagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
  2. Selecteer het hoofdprofiel
  3. Klik op het icoontje rechtsboven in het scherm
  4. Selecteer instellingen
  5. Klik op abonnement opzeggen
  6. Vul de vragen in en klik op de rode knop abonnement opzeggen
  7. Je krijgt een bevestiging per email

Aanbod van alle streamingdiensten in Nederland

Streamwijzer vergelijkt het aanbod van de streamingdiensten in Nederland. Momenteel is er overzicht van films en series op NetflixVideolandZiggo GO Movies & SeriesAmazon Prime Video, Film1, NPO Start Plus en NLZIET. Het aanbod per streamingdienst vind je hier: