Videoland opzeggen: zo werkt dat stap voor stap

De streamingoorlog wordt steeds heftiger en liefhebbers van films en series kunnen niet al hun abonnementen op video on demand-platforms, waaronder bij Videoland, nog aanhouden. We krijgen dan ook wel eens de vraag hoe je je abonnement op Videoland opzeggen kunt. Hier vind je een stap voor stap uitleg.

Hoe kan ik mijn abonnement op Videoland opzeggen?

  1. Ga naar https://www.videoland.com/ en log in met je Videoland gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Klik op het hoofdprofiel (het profiel waarmee het account is genomen op het begin). Je kunt alleen met dat profiel Videoland opzeggen. Als het dus niet lukt, probeer eerst een ander profiel te selecteren.
  3. Klik rechts bovenin het scherm op het icoontje van het poppetje, of als je een profielfoto hebt ingesteld op de profielfoto.
  4. Klik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen‘.
  5. Scroll naar beneden naar het kopje ‘Account Informatie‘ en klik daar rechts onderaan op de knop ‘Abonnement opzeggen’.
  6. Videoland vraagt je nu waarom je je lidmaatschap wilt opzeggen. Klik bij beide vragen op één van de bolletjes voor de antwoorden en klik dan onderaan de pagina op de rode knop ‘Abonnement opzeggen‘.
  7. Je ontvangt een bevestiging per email van het opzeggen van je Videoland account met de titel ‘Je Videolandabonnement is afgelopen’. Het kan dat deze mail in je spambox is beland.

Je account is nu definitief opgezegd en je zult geen afschrijvingen van Videoland op je rekening (meer) krijgen. Wil je toch weer opnieuw een abonnement afsluiten? Je kunt dan opnieuw je account activeren. Ook kun je in de bevestigingsmail van je opzegging klikken op de rode knop ‘Heractiveer Videoland’ om weer verder te kijken.

Videoland opzeggen tijdens gratis proefperiode

Een veelgestelde vraag is: Kun je Videoland opzeggen tijdens de gratis eerste maand proefperiode? Hierdoor kun je namelijk twee weken gratis naar alle programma’s, films en series kijken zonder meer te betalen dan je 1 cent bevestigingskosten.

Het antwoord is simpel: ja, dat kan! Zodra je je gratis proefperiode hebt afgesloten kan je die proefperiode beëindigen. Als je dat direct doet, kun je nog steeds tot het einde van de gratis proefperiode Videoland kijken en zal er geen afschrijving van je bankrekening plaatsvinden. Wil je wel verder kijken na je gratis proefperiode? Dan hoef je niks te doen en kan je genieten van het Videoland aanbod van films, series en tv-programma’s.

Abonnementen op andere streamingdiensten gratis uitproberen

Doordat er steeds meer streamingdiensten op de markt zijn, zijn er ook steeds meer film- en serieliefhebbers die verschillende abonnementen bij video on demand-platforms uitproberen om te kijken wat het beste bij hun kijkactiviteit past. Zo kun je bijvoorbeeld tijdelijk naar allerlei streamingdiensten gratis kijken.

Zo kun je bij Apple TV+ 7 dagen lang gratis gebruikmaken van de dienst en is de duur van deze periode bij Amazon Prime Video en Cheflix zelfs 30 dagen (normaal gesproken 14 dagen, maar ruim twee keer zo lang met de voucher code ‘streamwijzer’). Bij NLZIET kijk je 14 dagen gratis. Ziggo Movies & Series heeft geen gratis proefperiode, maar bij deze dienst kijk je wel de eerste 4 maanden met 50% korting. Nieuwe Apple-gebruikers die Apple TV+ eens willen uitproberen zijn overigens het voordeligst uit. Bij een nieuw product van Apple krijg je namelijk een Apple TV+-abonnement van 3 maanden gratis.