Viaplay laat weten: geen nieuwe jaarabonnementen meer

Viaplay heeft zojuist besloten te stoppen met de jaarabonnementen en alleen nog maar maandelijkse lidmaatschappen aan te bieden. Dit heeft de streamingdienst desgevraagd aan de redactie van Streamwijzer laten weten.

Viaplay stopt met jaarabonnement

Het is over en uit met de goedkopere jaarabonnementen van Viaplay. Het pakket van twaalf maanden wordt vanaf nu niet meer aangeboden door de streamingdienst, zo laat een woordvoerder aan onze redactie weten. In een reactie op gestelde vragen laat het video on demand-platform weten dat de focus voortaan zal liggen op het (duurdere) maandabonnement.

🗣️ “Op dit moment zal het eerder aangeboden 12-maandenpakket niet meer worden aangeboden omdat we ons richten op ons maandelijkse aanbod.”
– Woordvoerder Viaplay

Maandelijks abonnement vanaf nu standaard

Mocht je nu nog een jaarabonnement hebben, dan blijft dit natuurlijk geldig totdat de twaalf maanden voorbij zijn. Daarna gaat dit lidmaatschap automatisch over naar een maandelijks abonnement. Dat betekent dat je de dan geldende maandprijs van €15,99 gaat betalen.

Met het verdwijnen van het jaarabonnement verdwijnt dus ook de goedkopere abonnementsvorm. De keuze voor een jaarabonnement leverde je voorheen namelijk nog een korting op van 12,5% en dit betekent dat je omgerekend 24 euro bespaarde op jaarbasis. In feite kon je dus 12 maanden kijken voor de prijs van 10½ maand. Deze optie is nu komen te vervallen. Viaplay zegt hier het volgende over tegen Streamwijzer:

🗣️ “Onze streamingdienst heeft nu meer dan 1 miljoen abonnees in Nederland en we zijn erg blij met de ontwikkeling die we op de Nederlandse markt doormaken. Om zo goed mogelijk aan de behoeften van onze klanten te blijven voldoen, passen onze verschillende aanbiedingen en pakketten zich aan en veranderen ze van tijd tot tijd. Naast ons reguliere aanbod kunnen we van tijd tot tijd verschillende bundels of prijsacties aanbieden.”
– Woordvoerder Viaplay

Nadat we dit nieuws deelden op Facebook, werd door abonnees teleurgesteld gereageerd. Zo laat Dirk in een comment weten: “Dan is het veel te duur en ben ik waarschijnlijk weg.” Een andere reactie komt van Nettie, die ook niet langer van plan is om haar lidmaatschap aan te houden. Zij schrijft onder de post: “Dat gaat ze heel veel abonnementen kosten. Ook ik ben dan weg.” Ondertussen geeft Fränk aan: “Ook al ben ik tevreden, dan zeg ik het op. Staat niet in verhouding met wat ik kijk.”

Tijdelijk: drie maanden Viaplay met 37% korting

Toch is er voor teleurgestelde abonnees momenteel ook nog een andere optie. Viaplay heeft onlangs een tijdelijke kortingsactie gelanceerd. Je kunt nu namelijk drie maanden lang voor €9,99 p/m terecht bij het video on demand-platform. Hiermee gaat Viaplay terug naar het begin, want toen de streamingdienst voor het eerst gelanceerd werd in Nederland betaalde je exact deze maandprijs ook. Heel snel steeg dat naar €13,99 en toen werd de prijs tot veel onvrede van abonnees nog eens met twee euro verhoogd. Met deze actie bespaar je in totaal 18 euro ten opzichte van het normale maandelijkse lidmaatschap. Zoals vermeld gaat het wel om een tijdelijke actie die loopt van 7 augustus 2023 tot en met 2 oktober 2023. Je leest er hier op de officiële website van Viaplay meer over.

Buiten vele films en series om heeft Viaplay de uitzendrechten van een aantal grote sporten in handen. Zo zie je alle prestaties van Max Verstappen die tijdens de Formule 1-races voorbij scheuren, volg je live alle voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga en kijk je naar allerlei zinderende dartsmatches. We houden je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes omtrent de streamingdienst via onze social media-kanalen en via je mail.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.