Alles over Max Verstappen | Formule 1

De laatste tijd wordt de razend populaire racesport Formule 1 gedomineerd door een Nederlandse coureur: Max Verstappen. Hij maakte in 2015 zijn debuut voor het team Toro Rosso-Renault en inmiddels is hij dé topper van Oracle Red Bull Racing. Zijn vrije trainingen, kwalificaties en races worden onder andere uitgezonden door Viaplay en F1 TV. Maar wie is deze Nederlandse coureur eigenlijk? Hieronder vind je alles over hem, van zijn leeftijd tot zijn lengte en van zijn carrière tot zijn liefdesleven.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Max Verstappen: biografie van de Formule 1-coureur

✍️ NaamMax Verstappen
🏠 GeboorteplaatsHasselt (België)
📅 Geboortedatum30 september 1997
📍 WoonplaatsMonaco
📜 Leeftijd26 jaar*
📏 Lengte1,81 meter
🇳🇱 NationaliteitNederlands, Belgisch
❤️ VriendinKelly Piquet
🏎 TeamOracle Red Bull Racing
🏆 F1-kampioenschappenTwee (2021 en 2022)
📸 Instagram@maxverstappen1
* Op het moment van schrijven

Vriendin, moeder, vader en meer familie van Max Verstappen

Online klinken veel geluiden van mensen die benieuwd zijn wie allemaal familie zijn van Max Verstappen. Allereerst kennen de meeste mensen wel zijn vriendin Kelly Piquet. Zij is model en heeft een dochtertje, Penelope Kvyat, met de Russische Formule 1-autocoureur Daniil Kvyat. Zij begonnen in 2017 te daten, maar de relatie eindigde enkele maanden na de geboorte van hun kind. Sinds oktober 2020 weten we dat ze een relatie heeft met Max.

Verder behoren tot de familie van Max Verstappen ook onder andere een bekende vader (voormalig F1-coureur Jos Verstappen), moeder (Sophie Kumpen), zus (Victoria Verstappen), halfzus en halfbroer. Zijn vader is Nederlands en zijn moeder is Belgisch, waardoor hij zelf beide nationaliteiten had tot zijn 18e. Toen koos hij ervoor om officieel Nederlander te blijven. Hieronder vind je foto’s met Max die door vriendin Kelly Piquet en moeder Sophie Kumpen op Instagram zijn gezet.

Formule 1-teams, motorsportervaring, wereldkampioen en crash

Naast tijdelijk Nyck de Vries is Max Verstappen een hele tijd de enige Nederlander in de Formule 1 geweest sinds Giedo van der Garde. Zijn grote succes in deze klasse is de voornaamste reden dat de racesport de laatste jaren weer helemaal is opgeleefd in Nederland. Hij begeeft zich echter al veel langer in de racesport. Op vierjarige leeftijd begon hij al te karten, waarna hij in 2014 de overstap naar autosport maakte. Hij racete in de Florida Winter Series en Formule 3, waarna hij deel uitmaakte van het Red Bull Junior Team. Toen hij 17 jaar was, op 15 maart 2015, maakte hij zijn debuut in de hoogste raceklasse: Formule 1.

In 2015 en 2016 racete hij voor het aan Red Bull gelieerde team Toro Rosso, maar op 5 mei 2016 werd hij gewisseld met Daniil Kvyat. Daardoor behaalde hij een stoeltje in het felbegeerde Red Bull-team. Inmiddels is hij de belangrijkste kracht als topcoureur van de raceklasse en in 2021 werd hij voor het eerst wereldkampioen. Dit ging ten koste van een tweede plaats voor Lewis Hamilton in een razend spannende slotrace in Abu Dhabi. Op 16 december werd hij gehuldigd tijdens de 2021 FIA Prize Giving Ceremony in Parijs. Hieronder bekijk je het legendarische eindejaarsinterview na dit raceseizoen van Olav Mol met een emotionele Max Verstappen. Overigens wist hij de twee jaren erna nogmaals, en ditmaal overtuigend, het kampioenschap in de wacht te slepen.

Door zijn eerdere dubbele nationaliteit heeft hij nog steeds meerdere ’thuiswedstrijden’. Natuurlijk is de Grand Prix van Spa-Francorchamps in België bijzonder voor Max, maar sinds 2021 is ook de thuiswedstrijd op het circuit van Zandvoort in Nederland aan de kalender toegevoegd. Een andere recente race die echter in het geheugen gegrift staat, is de race in Silverstone (Verenigd Koninkrijk) in 2021. Toen ontstond er een zware crash na een tik van concurrent Lewis Hamilton. De beelden zijn nog op YouTube te zien.

Leeftijd, lengte, salaris en vermogen van Max Verstappen

Naast zijn carrière en familie zijn veel mensen ook benieuwd naar een paar persoonlijke weetjes over het leven van de F1-coureur Max Verstappen. Laten we beginnen met de dingen die we wél weten. Allereerst vraagt men zich af hoe oud de Nederlander is en hoe lang hij precies is. Zijn lengte is 1,81 meter en hij is geboren op 30 september 1997 in Hasselt (België), waardoor zijn leeftijd op het moment van schrijven wordt vastgesteld op een totaal van exact 26 lentes jong.

Wil je ook graag weten hoeveel Max Verstappen precies verdient? Het salaris en vermogen van de coureur, die voor Oracle Red Bull Racing uitkomt, wordt vaak opgezocht door mensen die nieuwsgierig zijn. Er zijn hier echter nergens officiële uitspraken over gedaan. Wel klinken er geluiden vanuit laatste editie van de Quote 500 dat hij een geschat vermogen van 95 miljoen dollar heeft. Dit kan onder andere tot stand zijn gekomen door een vermoed salaris van 35 miljoen per jaar, verschillende sponsorcontracten en een eigen merk met webshop. Niets hierover is echter bevestigd, dus het blijft allemaal gissen. Soms is het dan ook gewoon beter als dit soort privé-gegevens geheim blijven.

Wat natuurlijk wel logisch en overduidelijk is, is dat Max Verstappen prima wat centen te besteden heeft. Dat is er ook aan af te zien, want we krijgen wel eens beelden te zien van her en der een indrukwekkende auto en zelfs een eigen vliegtuig. In zijn onderstaande posts zie je hem poseren met een prachtexemplaar van de eerste categorie, waarna je ook een video kunt bekijken die een vliegtuigspotter heeft gemaakt van Max Verstappens Falcon 900-privéjet.

Samenwerking met onder andere Red Bull, Viaplay en Jumbo

Als raceliefhebber is het je vast niet ontgaan: sinds twee jaar is Ziggo niet meer de plek om naar alle vrije trainingen, kwalificaties en races in de racesport Formule 1 te kijken. En ook in 2024 zal dat niet het geval zijn. Je kijkt nu namelijk onder andere in het aanbod van Viaplay en met een abonnement op F1 TV naar alles van de F1 met Max Verstappen. Door de samenwerking met Viaplay zijn er daarnaast echter ook onder andere de documentaires Lion Unleashed & Lion Unleashed 2 en speciale uitzendingen als F1 TalksSeason Shakedown F1 en F1 2021: Het Titanenduel te zien. 👉 Ga direct naar Formule 1 bij Viaplay.

Naast dit partnership heeft Max Verstappen ook samenwerkingen met andere merken. Misschien heb je er al een paar voorbij zien komen, waarbij die met Red Bull natuurlijk direct in het oog springt. Maar ook Jumbo organiseert verschillende spaaracties om producten van de Nederlandse topsporter aan te kunnen bieden aan klanten.