Ziggo zendt met korting Formule 1 en meer uit in 2022 via streamingdienst Viaplay

Ben je klant bij Ziggo en groot fan van de Formule 1? Dan zul je vast hebben gebaald toen je hoorde dat de rechten in 2022 zijn verkocht aan NENT, het bedrijf achter Viaplay. Gelukkig is er nu goed nieuws, want de TV-aanbieder heeft bekendgemaakt dat je via Ziggo F1 met korting kijken kunt in 2022 doordat de streamingdienst een partnerschap heeft afgesloten met de TV-aanbieder. Via de rode knop hieronder ga je direct naar de officiële website van Ziggo en lees je er meer over. Update 26 januari 2022: inmiddels is de korting bij Ziggo bekendgemaakt.

Ziggo en Viaplay gaan samenwerken: Formule 1 kijken in 2022 mogelijk

Viaplay heeft laten weten dat de streamingdienst live zal gaan in Nederland op 1 maart 2022 tegen een abonnementsprijs van €13,99 per maand. De aanbieder liet tevens weten dat het een partnerschap heeft gesloten met VodafoneZiggo, waardoor het video on demand-platform beschikbaar zal zijn als add-on voor klanten van de TV-aanbieder. Hierdoor krijgen bijna 4 miljoen huishoudens in Nederland onder andere toegang tot de races in het Formule 1-seizoen van 2022.

Net als bij KPN kunnen klanten van Ziggo kunnen vanaf maart 2022 een abonnement op Viaplay met korting toevoegen aan hun TV- of internetpakket. Hoeveel korting op de normale abonnementsprijs zal worden gegeven, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Meer hierover lees je hier bij Ziggo.

Meld je nu aan bij Viaplay en kijk met 25% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Naast Formule 1 ook meer van Viaplay bij Ziggo te zien

Als je via VodafoneZiggo een abonnement op Viaplay afsluit, zul je niet alleen toegang krijgen tot de Formule 1. Je krijgt namelijk direct de hele bundel van sport, films en series voor de complete prijs van €13,99 per maand. Een overzicht hiervan vind je op de pagina met het aanbod van Viaplay in Nederland. Ook wordt er een lineair kanaal geopend voor klanten die via Ziggo een abonnement op Viaplay nemen.

Zo kun je onder andere kijken naar de voetbalwedstrijden van de Bundesliga en Premier League, maar ook naar PDC Darts en KSW (Mixed Martial Arts / MMA). Daarnaast worden er 30 eigen Original films en series gelanceerd zoals Love Me, The Box en Honour en komen er in 2022 nog 60 premières online. Ook wordt er content aangekocht van Hollywood-studio’s als MGM, Sony en wiip, waaronder Bad Boys for Life, Jumanji: The Next Level, Men in Black, Tomb Raider, Walker en nog heel veel meer.

Reacties na het sluiten van het partnerschap

Vanuit zowel NENT (het bedrijf achter Viaplay) als VodafoneZiggo is een reactie gegeven op de samenwerking. Zo vertelt Kim Poder,Chief Commercial Officer bij NENT Group: “We zijn verheugd om deze langdurige samenwerking met een van de toonaangevende providers in Nederland aan te kondigen. Ziggo heeft een groot bereik en een sterke positie op sportgebied. We gaan zoveel mogelijk kijkers kennis laten maken met Viaplay. De samenwerking zal het voor Ziggo-klanten makkelijk maken om vanaf dag één te genieten van ons unieke aanbod.”

Ook Robin Kroes, Chief Strategy & Content Officer bij VodafoneZiggo, reageert op het nieuws: “We willen onze klanten op een gemakkelijke manier toegang geven tot al hun favoriete content, inclusief sport. Deze samenwerking helpt om dat doel te bereiken, dus we zijn blij dat we tot een samenwerking met Viaplay zijn gekomen.”

Meer over Viaplay bekendgemaakt

Op woensdagochtend 8 december 2021 werd door Viaplay een persbericht uitgestuurd waardoor we meer te weten kwamen over de toekomst van de streamingdienst. Hierin werd onder andere bekendgemaakt dat een abonnement op het video on demand-platforms €13,99 per maand zal kosten. Het kan direct bij Viaplay worden afgesloten, maar ook via verschillende partners als VodafoneZiggo en KPN.

Dit is de enige prijs die voor een abonnement op Viaplay gecommuniceerd is. Je kunt dus niet kiezen om een afzonderlijk lidmaatschap te nemen voor de Formule 1, Premier League, Darts, Bundesliga of films en series, maar alles zit bij elkaar in één bundel voor een abonnementsprijs van €13,99 p/m.

Daarnaast liet Viaplay weten dat de streamingdienst live zal gaan op 1 maart 2022. De eerste dagen dat de F1-uitzendingen van start gaan zijn vrijdag 10 maart 2022 tot zondag 12 maart 2022, tijdens de eerste testdagen op het circuit van Bahrein. De GP van Zandvoort en de samenvattingen van elke race zullen via de NOS uitgezonden worden.

Ook wordt het reeds bekendgemaakte F1-team van Amber Brantsen, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk wordt aangevuld met Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel als vaste analisten in studio. Daarnaast zullen Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen de internationale experts zijn die bij uitzendingen aanschuiven. in de paddock zal Stéphane Kox verslaggever zijn.

Over alle andere bekendmakingen houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer. Ook lees je bij ons terug wat we tot nu toe weten over Viaplay.

Lees ook: Interview met Viaplay-team: “Er gaat naast Formule 1 nog veel meer komen” 🏎

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.