Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 21 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 21 van 2022 (23-29 mei) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 21 van 2022)

5. The King’s Man (film, 2021) – Disney+

We betraden de wereld van de Kingsman Agency voor het eerst in Kingsman: The Secret Service (2014) en Kingsman: The Golden Circle (2017). Met het derde deel van de serie, The King’s Man, keren we terug naar het verleden en wordt voor het eerst het ontstaan van de onafhankelijke inlichtingendienst in beeld gebracht. De film speelt zich af tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog, heeft een cast bestaande uit topacteurs als Ralph Fiennes en Harris Dickinson en bevat genoeg bloedstollende actiescènes en onverwachte wendingen. Een waardige prequel voor de eerste twee films.

4. Young Royals (serie, 1 seizoen) – Netflix

The Crown meets Élite in de Zweedse dramaserie Young Royals. Hierin wordt Wilhelm (Edvin Ryding) na een opstootje tijdens het stappen naar de prestigieuze kostschool Hillerska gestuurd, waar hij eindelijk zijn ware zelf leert kennen en door medeleerling Simon (Omar Rudberg) geconfronteerd wordt met zijn seksualiteit. Wanneer hij onverwachts de volgende in lijn voor de troon wordt, moet hij de belangrijkste keuze van zijn leven maken. De Netflix-serie kent maar zes afleveringen en is dus perfect om te bingen. En goed nieuws: een tweede seizoen van de hitserie is al aangekondigd.

3. This Is Us (serie, 6 seizoenen) – Disney+

De Amerikaanse dramaserie This Is Us is sinds 9 maart op Disney+ te streamen en we raden je zeker aan om dit te gaan doen. Voorheen was hij alleen nog bij Amazon Prime Video te zien, waar gelijktijdig met Disney+ de start van seizoen 6 werd aangekondigd. Deze nieuwe afleveringen worden nu wekelijks uitgezonden, maar Disney loopt wel een weekje voor. De komische dramaserie wordt zowel door critici als door kijkers geprezen, met een IMDb-score van 8,6 en een Rotten Tomatoes-beoordeling van 94%. This Is Us telt inmiddels zes seizoenen en volgt de familie Pearson door de jaren heen. Interessant en meeslepend, maar we moeten je wel waarschuwen: waarschijnlijk houd je het niet droog tijdens het kijken.

2. Vechtmeisje (film, 2019) – HBO Max

In deze film, die je op HBO Max kunt kijken, steelt Aiko Beemsterboer de show als de twaalfjarige Bo. Na de vechtscheiding van haar ouders verhuist ze samen met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Om haar woede over de hele situatie kwijt te kunnen, gaat ze kickboksen. Al snel blijkt ze een natuurtalent te zijn.

1. Behind Her Eyes (serie, 1 seizoen) – Netflix

Deze Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Sarah Pinborough en laat je gegarandeerd met een open mond achter. In het verhaal gaat een alleenstaande moeder een driehoeksverhouding aan met een getrouwd stel. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is, maar wat dat is zal je in deze psychologische thrillerserie niet snel kunnen raden. Gelukkig bevat Behind Her Eyes maar zes afleveringen, zodat je niet te lang op de ontknoping hoeft te wachten.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.