Ralph Fiennes schittert in hitfilm ‘The King’s Man’ (2021), nu online te zien

Je kunt Ralph Fiennes kennen van zijn legendarische optreden als Lord Voldemort in Harry Potter of Amon Goeth in Schindler’s List, maar één van zijn nieuwste grote rollen is voor veel filmfans nog te bewonderen. In de Kingsman-reeks heeft hij namelijk de rol veroverd van Orlando Oxford. Sinds woensdag 23 februari 2022 is de splinternieuwe film The King’s Man online te zien bij Disney+ en Pathé Thuis.

Hitfilm The King’s Man (2021) bomvol actie is online nu te zien in Nederland

Eigenlijk had The King’s Man voor het eerst in Nederland vertoond moeten worden in december 2021, want op de 22e dag van de maand zou de avontuurlijke actiefilm voor het eerst in de bioscoop verschijnen. Maar corona gooide roet in het eten. Daarom werd het midden januari pas mogelijk om de film op het witte doek te bekijken en werd het gat tussen bioscooppremière en lancering op de streamingdiensten nóg kleiner.

Woensdag 23 februari 2022 is dan ook de dag geworden dat The Walt Disney Company heeft besloten de film online beschikbaar te maken. Je kunt hem momenteel hier bij Pathé Thuis kopen voor €14,99, waarna hij op de videodienst vanaf 7 april te huur zal zijn v.a. €4,99. Verder kunnen abonnees van Disney’s streamingdienst The King’s Man hier op Disney+ vanaf 09:00 uur ’s ochtends kijken zonder aanvullende kosten.

Ralph Fiennes schittert in hoofdrol als Orlando Oxford

The King’s Man is de derde film in de succesvolle Kingsman-filmreeks. Na Kingsman: The Secret Service (2015) en Kingsman: The Golden Circle (2017) is dit de eerste film waarin een rol voor Ralph Fiennes is weggelegd. De veelgeprezen acteur werd al genomineerd voor een Oscar voor zijn rollen in The English Patient (1996) en Schindler’s List (1993) en ook sleepte hij een nominatie in de wacht voor een Primetime Emmy voor Bernard and Doris (2006).

De enige grote prijs die hij ook echt wist te winnen was echter de BAFTA Award voor Schilder’s List (als Amon Goeth) in 1994. Die prijs heeft hij dan ook ongetwijfeld verdiend, want de topacteur heeft al heel wat fenomenale rollen op zijn naam mogen schrijven. Zo speelde hij M. Gustave in The Grand Budapest Hotel (2014) en zullen veel fantasy filmliefhebbers hem vooral kennen als Lord Voldemort in de Harry Potter-reeks.

The King’s Man (film, 2021): verhaal, informatie en trailer

Het lijkt erop dat de meest verschrikkelijke tiranen en criminelen van de geschiedenis een strijd beramen waar miljoenen slachtoffers zullen vallen. De taak om hen te stoppen, is maar één toe te vertrouwen. In een race tegen de klok probeert hij de wereld te redden. Ontdek de oorsprong van de allereerste onafhankelijke inlichtingendienst in The King’s Man.

TitelThe King’s Man
SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels
Duur2 uur en 11 minuten
CategorieActie, Avontuur, Thriller
IMDb6,4 uit 61.000 stemmen
RT Tomatometer42% uit 170 recensies
RT Audience Score80% uit meer dan 1.000 stemmen
MakersMatthew Vaughn
CastRalph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou, Charles Dance

Synopsis: The Walt Disney Company