Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 20 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 20 van 2022 (16-22 mei) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 20 van 2022)

5. Free Guy (film, 2021) – Disney+

In Free Guy ontdekt Guy, een personage van de altijd grappige Ryan Reynolds, dat hij als NPC (non-playing character) in een videogame leeft. Hij besluit het heft in eigen handen te nemen en zijn eigen verhaal te creëren. Als de eigenaar van de game de stekker eruit wil trekken, zou Guy bovendien weleens de held van de hele (game)wereld kunnen worden. Deze film heeft alles wat je van een goede actiekomedie verwacht: spektakel, verpletterende special effects en een heerlijke dosis humor. Tip: let ook op de achtergronden van de scènes en de grappige ‘gamefoutjes’ die je hierin kunt ontdekken. Je bekijkt de film op Disney+.

4. De Twaalf (serie, 1 seizoen) – Netflix

In deze Vlaamse serie wordt Frie Palmers ervan beschuldigd haar dochter en beste vriendin vermoord te hebben. Twaalf juryleden vormen een volksjury en moeten beslissen over het lot van de vrouw, terwijl ze ondertussen ook moeten kampen met hun eigen problemen. In tien afleveringen worden deze juryleden gevolgd en wordt duidelijk wat de uitwerking van deze moordzaak op hun leven is. Als kijker word je bovendien uitgenodigd om ook in de rechtbank plaats te nemen en een oordeel over Frie te vellen. Dit maakt de serie, die je op Netflix kunt bekijken, ontzettend interessant en indringend.

3. Mare of Easttown (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Mare Sheehan onderzoekt in Mare of Easttown de moord op een lokale tiener. Terwijl iedereen verdacht is in dit complexe moordonderzoek, moet Mare ook proberen haar eigen leven op de rails te krijgen. Deze verbluffende serie is van het begin tot het eind spannend en blinkt uit door haar intrigerende personages en fantastische karakterontwikkeling. Neem daarbij het feit dat Oscarwinnares Kate Winslet de hoofdrol speelt, en het is niet zo vreemd dat de serie voor maar liefst vijftien Emmy’s genomineerd werd (en er drie won). Je bekijkt de 7 afleveringen nu op HBO Max.

2. Shutter Island (film, 2010) – Netflix

De kans dat je nog nooit van Shutter Island gehoord hebt is klein, maar wist je dat je de film ook gewoon op Netflix kunt bekijken? In deze klassieker gaan Chuck Aule (Mark Ruffalo) en Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) in 1954 op zoek naar een moordenaar op Shutter Island. Op dit eiland voor de kust van Massachusetts bevindt zich een Tbs-kliniek, waar de moordenares zich waarschijnlijk nog ergens verborgen houdt. Ondertussen wordt er web van leugens en intriges ontrafeld. Deze heerlijke film speelt met de verwachtingen van de kijker. Je zult je aandacht er dus echt bij moeten houden om alles te begrijpen en de kans is groot dat je hem na afloop direct opnieuw wilt zien.

1. Cruella (film, 2021) – Disney+

In Cruella gaat het nu eens niet over de 101 dalmatiërs, maar over een van Disneys grootste schurken ooit: Cruella De Vil. Regisseur Craig Gillespie (I, Tonya) en hoofdrolspeelster Emma Stone (La La Land) weten de overgang van Estella, een rebels meisje dat modeontwerpster wil worden maar door de dood van haar moeder op straat belandt, naar de snoerharde schurk zoals we die uit de Disney-films en -boeken kennen perfect neer te zetten. Zo is Cruella een ideale mix tussen drama, humor en misdaad en een geweldige toevoeging aan het Disney-imperium.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.