Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 22 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 22 van 2022 (30 mei tot 5 juni) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 22 van 2022)

5. The Valet (film, 2022) – Disney+

In The Valet wordt de wereldberoemde filmster Olivia (Samara Weaving) gefotografeerd met haar getrouwde minnaar Vincent (Max Greenfield). Om reputatieschade te voorkomen besluit ze net te doen alsof hotelbediende Antonio (Eugenio Derbez), die toevallig ook op de foto staat, haar nieuwe vriendje is. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, niet in de minste plaats omdat de kersverse tortelduifjes uit twee hele verschillende werelden en culturen komen. Deze heerlijke romkom is een remake van de Franse hitfilm La Doublure (2006).

4. Barry (serie, 3 seizoenen) – HBO Max

Komedieserie Barry draait om, je raadt het al, Barry. Hij wil zijn leven als huurmoordenaar achter zich laten om het opnieuw te maken als acteur in Los Angeles. Zijn criminele verleden laat hem echter niet zomaar los. De serie is een perfecte combinatie tussen tragiek en komedie en wist met de eerste twee seizoenen al dertig Emmy-nominaties én zes Emmy Awards in de wacht te slepen. Dit komt onder meer door een fantastische rol van Bill Hader. Het derde seizoen verschijnt op dit moment wekelijks op HBO Max; hierboven bekijk je alvast de trailer.

3. Escape Room: Tournament of Champions (film, 2021) – Netflix

In deze vervolgfilm uit 2021 is er weer een nieuwe reeks escaperooms en keren een aantal deelnemers uit het eerste deel, Escape Room (2019), terug. Gaandeweg ontdekken ze dat ze allemaal overlevenden zijn van een eerder spel. Weten ze nog een keer te ontsnappen? Of doorlopen ze de verschillende puzzels deze keer niet succesvol? Net als het eerste deel moet Escape Room: Tournament of Champions het weer hebben van de prachtige escaperooms en het lekkere tempo, waardoor dit een heerlijke wegkijkfilm is voor een luie zaterdagavond.

2. Space Jam: A New Legacy (film, 2021) – HBO Max

In Space Jam: A New Legacy neemt basketballer LeBron James het stokje over van zijn collega Michael Jordan, die de titelrol in de originele film Space Jam (1996) op zich nam. Samen met zijn zoontje zit hij gevangen in een wereld vol bekende verhalen en personages uit de Warner Bros. studio’s. Van Harry Potter tot Game of Thrones; alles komt voorbij in deze nostalgische trip down memory lane. Met hulp van de Looney Tunes moet LeBron James zijn zoontje redden, en natuurlijk volgt er nog een allesbepalende basketbalwedstrijd… Je kijkt zowel dit vervolg als het eerste deel op HBO Max.

1. The Dropout (serie, 1 seizoen) – Disney+

De waargebeurde serie The Dropout richt zich op het verhaal van Elizabeth Holmes. Haar wens om erkenning en succes te verkrijgen ging zo ver dat ze de boel belazerde met haar bloedtestbedrijf Theranos. Van een selfmade miljardair die werd aangekondigd als ‘de volgende Steve Jobs’ tot een gevangenisstraf van twintig jaar; deze serie volgt de opkomst én ondergang van Holmes. De hoofdrol is in handen van Amanda Seyfried.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.