‘House of the Dragon’ is razend populair: na aflevering 1 al direct verlengd met tweede seizoen

Slechts een paar dagen na de première van de langverwachte serie House of the Dragon is het verlossende woord al binnen: het kijkcijferkanon is officieel verlengd met een tweede seizoen. In Nederland kun je via de streamingdienst HBO Max naar deze spin-off serie van Game of Thrones kijken, waar wekelijks op maandag een nieuwe aflevering van S1 online verschijnt.

HBO Max behaalt direct groot succes met lancering van ‘House of the Dragon’

Afgelopen maandag ging de eerste aflevering van de Game of Thrones-prequelserie House of the Dragon wereldwijd in première bij de streamingdienst HBO Max. Kort hierna liet het video on demand-platform weten dat het de best bekeken eerste aflevering van een HBO-serie aller tijden was in Nederland. Ook in de Verenigde Staten werd dit bijzondere record geboekt, waar in totaal door 10 miljoen mensen gekeken werd.

Deze cijfers zijn niet geheel verrassend, want na het grote succes van GoT werd ook HOTD direct met veel enthousiasme ontvangen door kijkers. Eerder mocht onze redactie al een kijkje nemen bij de eerste aflevering en toen lieten wij al in onze recensie weten dit de beste pilotaflevering van een serie ooit te vinden.

Groen licht van HBO: ‘House of the Dragon’ officieel verlengd met seizoen 2

Door het grote succes is de bevestiging van de verlenging al razendsnel naar buiten gebracht. In een persbericht liet de Executive Vice President van HBO Programming, Francesca Orsi, weten erg trots te zijn op hun nieuwe serie. Ze kijken dan ook met veel enthousiasme uit naar het verder tot leven brengen van de “epische saga van House Targaryen in seizoen twee”.

“We zijn meer dan trots op wat het hele House of the Dragon team heeft bereikt met seizoen één. Onze fenomenale cast en crew zijn een enorme uitdaging aangegaan en hebben alle verwachtingen overtroffen door een show af te leveren die zichzelf nu al heeft gevestigd als must-see-TV. Een grote dank aan George, Ryan en Miguel voor het leiden van ons op deze reis. We kunnen niet enthousiaster zijn om door te gaan met het tot leven brengen van de epische saga van House Targaryen in seizoen twee.”
– Francesca Orsi (Executive Vice President, HBO Programming)

Releasedatum nog onbekend, maar we zullen geduld moeten hebben

Momenteel is er nog geen officiële releasedatum voor het tweede seizoen naar buiten gebracht. Vaak wordt dit pas kort van tevoren bekendgemaakt en de ervaring leert dan de productie van nieuwe afleveringen meestal minstens een jaar in beslag neemt. Voor grote series, zoals House of the Dragon, zou het helemaal niet bijzonder zijn als dit nog veel langer duurt.

We denken dan ook niet dat we vóór eind 2023-begin 2024 van extra episodes kunnen genieten, maar dit is nog niet bevestigd. We laten het uiteraard direct via je mail weten zodra we meer informatie over de datum van seizoen 2 krijgen. Daarnaast volg je de laatste updates via het artikel 👉 Wanneer komt seizoen 2 van ‘House of the Dragon’ op HBO Max?.