Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (12 – 18 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Videoland, Apple TV+, Amazon Prime Video, CANAL+ en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 7 (van 12 tot 18 februari 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 7 van 2024)

10. De Vuurlinie (film, 2023) – Netflix

Netflix voegt op donderdag 15 februari de Nederlandse film De Vuurlinie toe aan het aanbod. Het draait in dit verhaal allemaal om Marco Kroon. Hij werd bekend toen hij de hoogste onderscheiding kreeg die er beschikbaar is, de Militaire Willems-Orde, voor zijn vredesmissie in Afghanistan. Later kwam hij vooral negatief in het nieuws, onder meer door drugsgebruik en wildplassen. In de film volgen we afwisselend zijn missie in Afghanistan en de heftige periode daarna.

9. PATTY (serie, seizoen 1) – Videoland

Het verhaal van een van de bekendste vrouwen uit de Nederlandse showbizz komt naar het kleine scherm. We hebben het dan natuurlijk over Patty Brard. In PATTY duiken we terug in de tijd en zien we hoe haar carrière van de grond kwam. Ook haar privéleven komt uiteraard voorbij. De titelrol wordt vertolkt door twee bekende Nederlandse actrices, namelijk Holly Mae Brood en Eva van de Wijdeven. Je binget het hele seizoen vanaf zondag 18 februari op Videoland.

8. The New Look (serie, seizoen 1) – Apple TV+

Ben Mendelsohn heeft een hoofdrol te pakken in een nieuwe serie. Op woensdag 14 februari kruipt hij op Apple TV+ in de huid van Christian Dior. Het is midden in de Tweede Wereldoorlog als Dior zijn landgenoot Coco Chanel van de troon stoot als dé grote naam op modegebied. Daarvoor moet hij het wel opnemen tegen andere talenten als Pierre Balmain en Cristóbal Balenciaga.

7. Players (film, 2024) – Netflix

Volgende week is het Valentijnsdag en Netflix grijpt die kans aan om een nieuwe romcom te lanceren. Op woensdag 14 februari verschijnt Players. In deze film volgen we sportjournalist Mack, die samen met beste vriend Adam allerlei ’toneelstukjes’ heeft bedacht om onenightstands te strikken. Eén belangrijke regel: een relatie kan niet ontstaan vanuit zo’n toneelstukje. Maar dan valt Mack als een blok voor haar nieuwste doelwit…

6. This Is Me… Now: The Film (film, 2024) – Prime Video

Fan van Jennifer Lopez? Dan kun je vanaf vrijdag 16 februari terecht op Amazon Prime Video, want dan is de film This Is Me… Now te zien. Deze documentaire hoort bij Jennifers negende studioalbum en vertelt het verhaal dat daarbij hoort. De maker van videoclips van onder meer Taylor Swift, Ariana Grande en Harry Styles heeft zich aan deze film verbonden, dus dat belooft veel goeds.

5. De Verraders (serie, seizoen 4) – Videoland

De tijd van de manipulaties en geheimen breekt weer aan en dat kan maar één ding betekenen: De Verraders is volgende week terug op de buis. Op vrijdag 16 februari zie je hoe uit een groep deelnemers weer drie Verraders gekozen worden, die de Getrouwen tijdens de Ronde Tafel om de tuin moeten leiden. Groot verschil met normaal: het zullen deze keer onbekende Nederlanders zijn die achter de Zilverschat aangaan. De afleveringen zijn op RTL te zien en kun je terugkijken op Videoland en NLZIET.

4. Rocco & Sjuul (film, 2023) – Pathé Thuis

Beppie Melissen en Sabri Saad El-Hamus schitteren samen in deze Nederlandse film als Rocco en Sjuul. Heel wat jaren geleden waren ze stapelgek op elkaar, maar helaas zijn ze elkaar uit het oog verloren. Als ze elkaar weer ontmoeten, bloeit de verliefdheid direct op. Maar dat zorgt voor behoorlijk wat onenigheid binnen de families. Rocco & Sjuul komt op vrijdag 16 februari naar Pathé Thuis.

3. Superposition (film, 2023) – CANAL+

Op nieuwe streamingdienst CANAL+ verschijnt volgende week de verrassende Deense film Superposition. We volgen de hippe Stine en Teit, die hun drukke leventje zat zijn en een enorm huis op het Zweedse platteland kopen. Hun vredige bestaan wordt verstoord als hun jonge zoontje Nemo verdwijnt.

2. Puppy Love (film, 2023) – Prime Video

Nicole swipet Max eigenlijk alleen maar naar rechts omdat hij een leuke hond heeft, die zo goed bij haar eigen hond zou passen. De eerste date loopt echter uit op een fiasco. Maar dan blijken hun honden wel een liefdesmatch te hebben en blijken er zelfs puppy’s op komst te zijn. Terwijl ze besluiten verantwoordelijke co-ouders te zijn, slaat bij hen misschien ook de vonk over. Deze leuke romcom verschijnt op Valentijnsdag, dus op woensdag 14 februari, op Amazon Prime Video.

1. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (film, 2023) – Pathé Thuis

Het is tijd om in de geschiedenis van President Snow te duiken in de nieuwe The Hunger Games-film The Ballad of Songbirds and Snakes. Coriolanus Snow groeit op in een gezin waarin hij het niet altijd even makkelijk heeft. Als hij geselecteerd wordt als mentor voor de tiende editie van de Hongerspelen, hoopt hij het tij eindelijk te kunnen keren. Maar dan krijgt hij Lucy Gray Baird toegewezen, een meisje uit het arme district 12. De film verschijnt op woensdag 14 februari op Pathé Thuis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Videoland, Apple TV+, Amazon Prime Video, CANAL+ en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.