Het is zover: ‘De Vuurlinie’ over Marco Kroon staat op Netflix

Het verhaal van Marco Kroon werd vorig jaar naar het witte doek gebracht in de film De Vuurlinie. We zien hoe de oud-militair worstelt met de trauma’s die hij op vredesmissie in Afghanistan opgelopen heeft. De film nog niet gezien, maar wel benieuwd? Goed nieuws, want Netflix heeft hem vandaag toegevoegd aan het aanbod.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘De Vuurlinie’ staat vanaf vandaag op Netflix

De Vuurlinie is op Netflix verschenen. De streamingdienst liet eerst alleen nog maar weten dat we ‘binnenkort’ zouden kunnen streamen, maar toen werd de officiële releasedatum ook snel bekend. En nu, sinds donderdag 15 februari, is het zover en kun je hem in het aanbod van de streaminggigant vinden.

Benieuwd naar alles wat er nog komen gaat? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Nederlandse film ‘De Vuurlinie’ draait om Marco Kroon

Marco Kroon staat centraal in De Vuurlinie. Hij werd bekend toen hij de hoogste onderscheiding kreeg die er beschikbaar is, de Militaire Willems-Orde, voor zijn vredesmissie in Afghanistan. Later kwam hij vooral negatief in het nieuws, onder meer door drugsgebruik en wildplassen.

De Vuurlinie volgt afwisselend de missie in Afghanistan en de periode daarna, als Kroon kampt met allerlei trauma’s die hij aan de oorlog heeft overgehouden. Hij belandt in een emotionele rollercoaster die hij moeilijk kan delen met zijn geliefde Mirjam en probeert wanhopig te bewijzen dat hij onschuldig is. De Vuurlinie heeft een hoofdrol voor Waldemar Torenstra en ook Sallie Harmsen, Jeroen Spitzenberger en Angela Schijf komen langs. De film werd gemaakt door regisseur Roel Reiné, die eerder onder meer Redbad maakte.

Meer informatie over de film

Op missie in Afghanistan leidt Marco (Waldemar Torenstra) zijn manschappen op sterke wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de Militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Marco belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.

TitelDe Vuurlinie
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur
TaalNederlands
CategorieDrama, Oorlog
RegisseurRoel Reiné
CastWaldemar Torenstra, Sallie Harmsen, Jeroen Spitzenberger, Angela Schijf, Pierre Bokma, Huub Stapel, Tibor Lukács, Zouhair Mtazi, Sanne Langelaar, Mike Weerts, Pepijn Schoneveld, Steef de Bot, Olaf Ait Tami, Tim Olivier Somer, Yamill Jones, Illias Adab

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.