Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (5 – 11 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, SkyShowtime, Disney+, Netflix, HBO Max en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 6 (van 5 tot 11 februari 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 6 van 2024)

10. Aquaman and the Lost Kingdom (film, 2023) – Pathé Thuis

We moesten er een tijdje op wachten, want de film werd maar liefst twee keer uitgesteld, maar in december verscheen Aquaman and the Lost Kingdom dan eindelijk op het witte doek. In het vervolg op Aquaman moet de titulaire held het wederom opnemen tegen Black Manta. Hij schakelt de hulp in van zijn broer Orm. Uiteraard steelt vóór de camera Jason Momoa de show en schoof achter de camera topregisseur James Wan aan. De film verschijnt op maandag 5 februari op Pathé Thuis.

9. HALO (serie, seizoen 2) – SkyShowtime

Op vrijdag 9 februari is het eindelijk zover—dan is HALO terug op SkyShowtime. Het tweede seizoen gaat op die dag van start en je krijgt direct twee afleveringen voorgeschoteld om extra goed te beginnen. We reizen weer af naar de 26ste eeuw, waar Master Chief John-117 zijn team voorbereidt op een meedogenloze strijd tegen een buitenaardse dreiging, de Covenant. De sleutel tot de redding van de mensheid is de HALO.

8. The Marvels (film, 2023) – Disney+

Marvel-fans, opgelet! The Marvels verschijnt op woensdag 7 februari eindelijk op Disney+ en dat betekent dat je dan ook vanaf de bank kunt genieten van het avontuur van Captain Marvel. Haar krachten raken verstrengeld met die van superfan Kamala Khan (Ms. Marvel) en Carols nichtje Captain Monica Rambeau (WandaVision). Met zijn drieën moeten ze het universum redden.

7. Reality (film, 2023) – Pathé Thuis

Sydney Sweeney schittert in de film Reality, die op woensdag 7 februari op Pathé Thuis verschijnt. Je kunt de actrice kennen van haar rollen in de HBO-series Euphoria en The White Lotus of van de nieuwe romcom Anyone But You. Reality Winter is het hoofdpersonage van de nieuwe dramafilm. Zij heeft als Amerikaans inlichtingenspecialist gewerkt en heeft daardoor geheim materiaal in handen gekregen dat duidt op Russische inmenging binnen de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Als ze besluit dit openbaar te maken, komt dat haar duur te staan. 

6. One Day (serie, seizoen 1) – Netflix

Heb jij in 2011 genoten van de film One Day met Anne Hathaway? Of ben je zelfs fan van het gelijknamige romantische boek van David Nicholls waarop dit verhaal gebaseerd was? Dan moet je op donderdag 8 februari op Netflix wezen, want daar verschijnt de serie One Day. Hetzelfde verhaal, maar dan nóg uitgebreider. In veertien afleveringen volgen we Emma en Dexter, die elkaar op 15 juli 1988 ontmoeten. Ieder jaar treffen ze elkaar weer op die bewuste datum, maar steeds glippen ze toch uit elkaars vingers.

5. Suncoast (film, 2024) – Disney+

Nico Parker uit The Last of Us schittert samen met Laura Linney en Woody Harrelson in de nieuwe film Suncoast. Ze speelt tiener Doris, die in 2005 kampt met een moeilijke thuissituatie. Ze zorgt namelijk voor haar broer, die naar een gespecialiseerde instelling moet. Daar raakt ze bevriend met een excentrieke activist. De film verschijnt op vrijdag 9 februari op Disney+.

4. Tokyo Vice (serie, seizoen 2) – HBO Max

Tokyo Vice krijgt een tweede seizoen en dat gaat op donderdag 8 februari van start. Opnieuw volgen we de Amerikaanse journalist Jake (Ansel Elgort), die aan het einde van seizoen 1 in grote problemen raakte. In de nieuwe afleveringen realiseert hij zich dat zijn eigen leven—en dat van zijn naasten—in gevaar is.

3. Past Lives (film, 2023) – Prime Video

Past Lives kan tijdens de Oscaruitreikingen van 2024 naar huis gaan met het beeldje voor Beste Film. Het meeslepende drama ontving dan ook lovende reacties van critici en wist op Rotten Tomatoes maar liefst 87% van de kijkers te overtuigen. Het draait om Nora en Hae Sung, die in Zuid-Korea samen opgroeiden en elkaar helaas uit het oog verloren. Jaren later krijgen ze tijdens twee dagen in New York een nieuwe kans… maar is hun liefde wel meant to be? Je bekijkt de film vanaf vrijdag 9 februari op Prime Video.

2. Net Als In De Film (film, 2023) – Pathé Thuis

Een musical van eigen bodem, dat is Net Als In De Film. Noortje Herlaar en Benja Bruijning kruipen in de huid van tegenpolen Annabel en Sander, die samen in de schoolband spelen. De twee raken elkaar echter kwijt als Annabel met de populaire Olaf in zee gaat, die haar beroemd wil maken.

1. Mission: Impossbile – Dead Reckoning Part One (film, 2023) – SkyShowtime

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One is vanaf volgende week eindelijk zonder aanvullende kosten te streamen. SkyShowtime voegt hem op vrijdag 9 februari toe aan het aanbod. Het draait wederom om Ethan Hunt, uiteraard vertolkt door Tom Cruise. Hij ontdekt dat er een angstaanjagend nieuw wapen in de omloop is. Samen met zijn team moet hij ervoor zorgen dat het niet in verkeerde handen valt. Terwijl ze een dodelijke reis over de aarde maken, kunnen ze het lot van de hele wereld bezegelen.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, SkyShowtime, Disney+, Netflix, HBO Max en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.