Waar kun je de film ‘Costa!!’ (2022) online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film Costa!! (2022) online kijken kunnen. Deze nieuwe Nederlandse film is geen vervolg op de Hollandse klassieker uit 2001, maar het verhaal vindt wel 20 jaar later plaats op dezelfde locatie met gedeeltelijk dezelfde personages (zoals Katja Schuurman in de rol van Frida). In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, Viaplay, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de film ‘Costa!!’ (2022) online kijken?

BioscoopVanaf donderdag 28 april 2022 is deze Nederlandse komedie in de bioscoop te zien.
🔜 Pathé Thuis➡️ Zoek direct Costa!! bij Pathé Thuis. Deze streamingdienst voegt de nieuwste bioscoopfilms meestal als eerste aan haar aanbod toe.
⛔️ Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze nieuwe videodienst heeft Costa!! niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDeze film is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Costa!! nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Staat of komt ‘Costa!!’ op Netflix?

De distributie van de Nederlandse film Costa!! wordt verzorgd door het Nederlandse bedrijf Dutch FilmWorks. Zij brachten recentelijk onder andere The Hitman’s Wife’s Bodyguard, The Ice Road en Mijn Beste Vriendin Anne Frank, The Mauritanian en Zwaar Verliefd! 2 uit, films die allemaal uiteindelijk op Netflix zijn verschenen. Ze zijn echter ook de maatschappij die in de afgelopen maanden de release van onder andere Louis, Way Down, Moonfall, Luizenmoeder – De Film en Blacklight verzorgden. Deze titels zijn op het moment van schrijven niét op Netflix te zien.

Verder is Costa!, de Nederlandse romkom uit 2001, die werd gemaakt door Johan Nijenhuis nu wél op Netflix te zien. Zo noemden we hem recentelijk nog in de lijst van 5 verborgen parels op Netflix. In de cast vind je een aantal topacteurs van Hollandse bodem, waaronder Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Daan Schuurmans en Kürt Rogiers. Het verhaal volgt jonge Nederlandse proppers aan de Spaanse kust en werd later zelfs vervolgd met een televisieserie (tevens hier op Netflix te zien, maar nog tot eind deze maand) en twee TV-films.

Je kunt nu niet met zekerheid zeggen of Costa!! (2022) naar Netflix gaat komen, want Dutch FilmWorks heeft de rechten in handen. Zij kunnen deze uitzendrechten aan meerdere streamingdiensten verkopen. De tijd zal leren of Netflix een verkozen kandidaat hiervoor zal zijn.

Staat of komt ‘Costa!!’ op Pathé Thuis?

Veel mensen denken dat Pathé precies dezelfde uitzendrechten op hetzelfde moment heeft als Pathé Thuis, waardoor bioscoopfilms gelijktijdig in de bioscoopzaal en op de streamingdienst zouden komen. Dit is echter niet het geval. Pathé Thuis heeft een eigen video on demand-platform en andere afspraken met filmstudio’s. Daardoor kan Pathé niet zomaar de film via het platform verkopen/verhuren.

Wel worden de films van Dutch FilmWorks doorgaans als eerste na het bioscooptijdvak uitgebracht bij Pathé Thuis, waar ze gehuurd of gekocht kunnen worden. De kans is dus groot dat Costa!! enkele weken of maanden na de bioscooppremière op de TVOD-dienst te streamen zal zijn. Hieronder ga je direct naar de website en kun je een kijkje nemen in het aanbod van het video on demand-platform.

Ga direct naar de officiële website van Pathé Thuis 🍿

Verhaal en trailer van ‘Costa!!’ (2022)

Spaanse stranden, zon, zee, feesten, liefde en vriendschap… met al deze ingrediënten is Costa!! dé ultieme zomerse feelgoodfilm. Anna reist met haar beste vriendin Bibi naar het Spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida vroeger als propper werkte.

Eenmaal in Spanje blijkt de club helaas al lang niet meer the place to be, maar een vervallen karaokebar. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken. Ondertussen laait de passie aan alle kanten op zoals dat alleen aan de costa kan. Zal Anna onder de Spaanse zon, net als haar moeder ooit, echte liefde vinden?

COSTA!! trailer (2022) | Nu in de bioscoop 🌞🍹

Streaming informatie over de film

TitelCosta!!
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 41 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie
RegisseurJon Karthaus
CastKatja Schuurman, Roeland Fernhout, Abbey Hoes, Soy Kroon, Stephanie van Eer, Zoey Ivory, Tina de Bruin, Ella-June Herard, Sinan Eroglu, Oscar Aerts, Lisa Zweerman

Synopsis: Dutch FilmWorks