Waar kun je de film ‘Costa!!’ (2022) online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film Costa!! (2022) online kijken kunnen. Deze nieuwe Nederlandse film is geen vervolg op de Hollandse klassieker uit 2001, maar het verhaal vindt wel 20 jaar later plaats op dezelfde locatie met gedeeltelijk dezelfde personages (zoals Katja Schuurman in de rol van Frida). In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, Viaplay, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de film ‘Costa!!’ (2022) online kijken?

✅ Pathé Thuis➡️ Ga direct naar Costa!! bij Pathé Thuis. Hier is de film sinds donderdag 21 juli 2022 al te zien. Als je je nu gratis aanmeldt, dan krijg je tot 60% korting op je eerste film.
NetflixOok abonnees van Netflix kunnen in Nederland sinds 20 oktober 2022 naar Costa!! kijken.
📀 Bol.comWie de DVD of Blu-ray van de gloednieuwe Nederlandse komedie wil aanschaffen, kan onder andere terecht bij deze webwinkel. 👉 Bekijk nu Costa!! bij Bol.com.
🔀 HBO MaxDeze nieuwe videodienst heeft Costa!! niet in het aanbod opgenomen, terwijl alle 4 seizoenen van de serie er wel te streamen zijn sinds 2 juni 2022.
⛔️ Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Costa!! nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Staat of komt ‘Costa!!’ op HBO Max?

In het overzicht van alle nieuwe films en series op HBO Max per maand werden we in juni 2022 verrast door de toevoeging van alle vier seizoenen van de serie Costa (2001-2005). Dat was iets meer dan een maand nadat de titel werd verwijderd van Netflix in april.

Nu is men benieuwd of de nieuwe gelijknamige film uit 2022 ook aan het aanbod van deze streamingdienst van Warner Bros. Discovery zal worden toegevoegd. Momenteel is dat nog niet ontkend of bevestigd door HBO Max, maar in de komende maanden zullen we zien of ze de film online zullen zetten. We houden je op de hoogte via onze website en social media-kanalen.

Ga direct naar de officiële website van HBO Max 📺

Staat of komt ‘Costa!!’ op Netflix?

De distributie van de Nederlandse film Costa!! wordt verzorgd door het Nederlandse bedrijf Dutch FilmWorks. Zij brachten recentelijk onder andere The Hitman’s Wife’s Bodyguard, The Ice Road en Mijn Beste Vriendin Anne Frank, The Mauritanian, Zwaar Verliefd! 2, Way Down, Moonfall, Luizenmoeder – De Film en Blacklight uit. Dat zijn films die allemaal uiteindelijk op Netflix zijn verschenen. Ze zijn echter ook de maatschappij die in de afgelopen maanden de release van onder andere Louis verzorgden. Deze titel is op het moment van schrijven niét op Netflix te zien.

Verder is Costa!, de Nederlandse romkom uit 2001, die werd gemaakt door Johan Nijenhuis nu wél op Netflix te zien. Zo noemden we hem recentelijk nog in de lijst van 5 verborgen parels op Netflix. In de cast vind je een aantal topacteurs van Hollandse bodem, waaronder Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Daan Schuurmans en Kürt Rogiers. Het verhaal volgt jonge Nederlandse proppers aan de Spaanse kust en werd later zelfs vervolgd met een televisieserie (was tijdelijk op Netflix te zien, maar werd in april 2022 verwijderd) en twee tv-films.

Je kon nog niet met zekerheid zeggen of Costa!! (2022) naar Netflix zou komen, want Dutch FilmWorks heeft dus de rechten in handen. Zij konden deze uitzendrechten aan meerdere streamingdiensten verkopen. De tijd leerde of Netflix een verkozen kandidaat hiervoor zou zijn en uiteindelijk bleek dat de videodienst deze titel op 20 oktober 2022 aan het aanbod toe zou voegen.

Staat of komt ‘Costa!!’ op Pathé Thuis?

Veel mensen denken dat Pathé precies dezelfde uitzendrechten op hetzelfde moment heeft als Pathé Thuis, waardoor bioscoopfilms gelijktijdig in de bioscoopzaal en op de streamingdienst zouden komen. Dit is echter niet het geval. Pathé Thuis heeft een eigen video on demand-platform en andere afspraken met filmstudio’s. Daardoor kan Pathé niet zomaar de film via het platform verkopen/verhuren.

Wel worden de films van Dutch FilmWorks doorgaans als eerste na het bioscooptijdvak uitgebracht bij Pathé Thuis, waar ze gehuurd of gekocht kunnen worden. De kans was dus al groot dat Costa!! enkele weken of maanden na de bioscooppremière op de TVOD-dienst te streamen zou zijn. Inmiddels staat de film online sinds donderdag 21 juli 2022. Hieronder ga je direct naar de streamingdienst.

Ga direct naar de officiële website van Pathé Thuis 🍿

Verhaal en trailer van ‘Costa!!’ (2022)

Spaanse stranden, zon, zee, feesten, liefde en vriendschap… met al deze ingrediënten is Costa!! dé ultieme zomerse feelgoodfilm. Anna reist met haar beste vriendin Bibi naar het Spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida vroeger als propper werkte.

Eenmaal in Spanje blijkt de club helaas al lang niet meer the place to be, maar een vervallen karaokebar. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken. Ondertussen laait de passie aan alle kanten op zoals dat alleen aan de costa kan. Zal Anna onder de Spaanse zon, net als haar moeder ooit, echte liefde vinden?

COSTA!! trailer (2022) | Nu te zien op Netflix 🌞🍹

Streaming informatie over de film

TitelCosta!!
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 41 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie
RegisseurJon Karthaus
CastKatja Schuurman, Roeland Fernhout, Abbey Hoes, Soy Kroon, Stephanie van Eer, Zoey Ivory, Tina de Bruin, Ella-June Herard, Sinan Eroglu, Oscar Aerts, Lisa Zweerman

Synopsis: Dutch FilmWorks