Nieuw op Disney+ | Mei 2024

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in mei 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in mei 2024
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in mei 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in mei 2024 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. Doctor Who (serie, seizoen 1)

Doctor Who is terug. Vanaf zaterdag 11 mei gaat het splinternieuwe seizoen van start, waarin Ncuti Gatwa (bekend van Sex Education en Barbie) te zien zal zijn als vijftiende Doctor. De serie slaat een nieuwe weg in, mede doordat je de afleveringen nu voor het eerst direct op Disney+ kunt kijken.

2. Prom Dates (film, 2024)

Antonia Gentry, die je kunt kennen van Ginny & Georgia, heeft de hoofdrol te pakken in de splinternieuwe komedie Prom Dates. Deze film doet qua verhaal een beetje denken aan Booksmart. Het draait om twee beste vriendinnen die besluiten dat ze tóch nog iemand moeten vinden om mee te nemen naar prom. Ze halen een nacht door om een ideale date te strikken. Benieuwd? Je bekijkt de film vanaf vrijdag 3 mei.

3. The Kardashians (serie, seizoen 5)

Je favoriete familie maakt weer een hoop avonturen mee in het vijfde seizoen van The Kardashians, dat op donderdag 23 mei van start gaan. In dit nieuwe seizoen gaan de Kardashians en Jenners in overdrive. Er komt van alles voorbij, van het witte doek tot babygeluk. En waarschijnlijk ook weer een hele hoop drama.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in mei 2024

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in mei toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in mei 2024. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
9-1-1Seizoen 71 mei
The Great NorthSeizoen 41 mei
ShardlakeSeizoen 11 mei
Prom Dates3 mei
Abbott ElementarySeizoen 38 mei
Let It Be8 mei
Past LiesSeizoen 110 mei
Doctor WhoSeizoen 1411 mei
Uncle SamsikSeizoen 115 mei
Chip ‘n’ Dale: Park LifeSeizoen 222 mei
Disney Junior Mick Mouse Funhouse22 mei
PaulineSeizoen 122 mei
The KardashiansSeizoen 523 mei
The Beach Boys24 mei
Jim Henson Ideas Man31 mei
CamdenSeizoen 1In mei

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
Vanderpump VillaSeizoen 1Maandag
American Horror StorySeizoen 12Woensdag
Blood FreeSeizoen 1Woensdag
House of the OwlSeizoen 1Woensdag
Sand Land: The SeriesSeizoen 1Woensdag
Star Wars: The Bad BatchSeizoen 3Woensdag
TrackerSeizoen 1Woensdag
Undead UnluckSeizoen 1Woensdag
X-Men ’97Seizoen 1Woensdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.