Nieuw op Disney+ | April 2024

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in april 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in april 2024
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in april 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in april 2024 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. Wish (film, 2023)

We hebben er eventjes op moeten wachten, maar op woensdag 3 april kunnen we eindelijk Wish verwelkomen op Disney+. De animatiefilm introduceert ons in het leven op Rosas, een eilandje in de Middellandse Zee. De wensen van de inwoners worden daar bewaard door koning Magnicifo. Hij zorgt er zo voor dat je nooit meer verdrietig bent dat je grootste wens niet uitkomt. Maar als de zeventienjarige Asha ontdekt dat het niet allemaal zuivere koffie is, besluit ze er alles aan te doen om de wensen terug te kunnen geven aan de mensen.

2. The Greatest Hits (film, 2024)

Harriet heeft een bijzondere gave. Door middel van muziek kan zij namelijk letterlijk terug in de tijd reizen. In eerste instantie besluit ze hier gebruik van te maken door haar ex-vriendje terug te winnen, maar dan komt er in het heden ook een andere love interest op haar pad. Dit leuke verhaal is de basis van de nieuwe komedie The Greatest Hits. Vanaf vrijdag 12 april bekijk je hem op Disney+.

3. Iwájú (serie, seizoen 1)

Dol op animatiefilms en -series? Dan kun je in april niet alleen terecht voor Wish, maar ook voor de splinternieuwe serie Iwájú. We volgen Tola, die in het futuristische Nigeria woont. Daar gaat ze op een groots avontuur. In Amerika is de serie al te streamen en daar zijn kijkers razend enthousiast. Bepaal zelf wat je ervan vindt vanaf woensdag 3 april.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in april 2024

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in april toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in april 2024. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Vanderpump VillaSeizoen 11 april
Wish3 april
IwájúSeizoen 13 april
The Greatest Hits12 april
Thank You, Goodnight: The Bon Jovi StorySeizoen 126 april

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
ShôgunSeizoen 1Dinsdag
Star Wars: The Bad BatchSeizoen 3Woensdag
The Impossible HeirSeizoen 1Woensdag
X-Men ’97Seizoen 1Woensdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.