Het is zover: animatiefilm ‘Wish’ staat op Disney+

Fans van animatiefilms moesten hun geduld op de proef stellen, want heel lang wisten we niet wanneer Wish eindelijk naar Disney+ zou komen. Vandaag heeft de streamingdienst gelukkig bekendgemaakt welke datum we in onze agenda kunnen zetten—en het duurt helemaal niet lang meer.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Wish’ staat op nu op Disney+

Op 22 november 2023 verscheen de animatiefilm Wish op het grote scherm. We zitten dus al een heel aantal weken te wachten op de streamingrelease. Misschien verbaast dit je, want vroeger was Disney+ vaak behoorlijk snel en voegden ze films gemiddeld al na 49 dagen (7 weken) toe aan het aanbod.

Voor Wish heeft het uiteindelijk maar liefst 133 dagen geduurd. Maar nu is het eindelijk zover: op woensdag 3 april is de film online gekomen. Eerder kon je hem ook al op Pathé Thuis kopen en huren.

Dit kun je verwachten van ‘Wish’

In Wish worden we meegenomen in het verhaal van de zeventienjarige Asha. Zij leeft in Rosas, een eilandje in de Middellandse Zee waar ieders wensen bewaard worden door koning Magnifico. Zo hoef je nooit meer verdrietig te zijn als je wens niet uitkomt of onnodige hoop te koesteren. Als Asha zijn assistent wil worden, ontdekt ze dat het niet allemaal zuivere koffie is. Ze doet een wens die zo krachtig is, dat een ster haar komt helpen. Samen willen ze de wensen teruggeven aan de inwoners van Rosas.

Wish zit vol humor én muzikale nummers. De stem van Asha wordt (in de Engelstalige versie) ingesproken door Ariana DeBose, die je kent van West Side Story. Ook de stem van Chris Pine komt voorbij.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Verhaal en trailer van de film

Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap. Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal gevuld met grenzeloze energie die Star wordt genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de meest geduchte vijanden om haar gemeenschap te redden. Ze bewijzen dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.