Nieuw op Disney+ | Maart 2024

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in maart 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in maart 2024
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in maart 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in maart 2024 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. Taylor Swift: The Eras Tour (film, 2023)

Swifties, opgelet! Zoals je misschien wel weet komt het concert van Taylor Swift naar het kleine scherm. Vanaf vrijdag 15 maart kijk je naar Taylor Swift: The Eras Tour op Disney+. Het is een complete reportage van een van haar concerten, inclusief vijf extra nummers die je tijdens je eerdere bezoekje aan de bioscoop nog niet hebt kunnen horen. Onmisbaar voor de fans!

2. Death and Other Details (serie, seizoen 1)

Fan van films als Murder on the Orient Express en Death on the Nile? Dan mag je de nieuwe serie Death and Other Details ook zeker niet missen. Het verhaal begint met een moord op een luxueus cruiseschip. Imogene Scott is hoofdverdachte en slaat de handen ineen met beroemde detective Rufus Cotesworth om de échte schuldige te vinden, voordat het te laat is. Klinkt dat leuk? Vanaf dinsdag 5 maart kun je de tien afleveringen bingen.

3. X-Men ’97 (serie, seizoen 1)

De animatieserie X-Men: The Animated Series krijgt eindelijk een vervolg. Het gaat X-Men ’97 heten en gaat op woensdag 20 maart van start op Disney+. We volgen de X-Men, die de wereld moeten beschermen terwijl ze er eigenlijk niet helemaal in thuishoren. Oude bekenden keren terug om de stemmen in te spreken.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in maart 2024

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in maart toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in maart 2024. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Death and Other DetailsSeizoen 15 maart
QueensSeizoen 15 maart
ExtraordinarySeizoen 26 maart
See You In Another LifeSeizoen 113 maart
Taylor Swift: The Eras Tour15 maart
Sand Land: The SeriesSeizoen 120 maart
X-Men ’97Seizoen 120 maart
PhotographerSeizoen 123 maart
Madu29 maart
Renegade NellSeizoen 129 maart

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
ShôgunSeizoen 1Dinsdag
Synduality NoirSeizoen 1Dinsdag
IshuraSeizoen 1Woensdag
Star Wars: The Bad BatchSeizoen 3Woensdag
The Impossible HeirSeizoen 1Woensdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.