Deze 10 films verschijnen vandaag in de bioscoop | 4 april 2024

Iedere week verschijnen er nieuwe films op het witte doek. Wij maken hier een overzicht van alle nieuwe films in de bioscoop in week 14 van 2024. Al deze titels zijn sinds donderdag 4 april te zien. Je vindt in het artikel onder andere het verhaal, de trailer en waar je de films in de toekomst eventueel kunt streamen, mits dit nu al bekend is.

10x Nieuwe films in de bioscoop (in week 14 van 2024)

Hieronder vind je een lijst met de films die op 4 april 2024 in de bioscoop verschijnen. We zetten de drie grootste nieuwe films op een rijtje en geven daarna een overzicht van de andere films die vandaag op het witte doek verschijnen. Uiteraard is het aan iedere bioscoop om zelf te bepalen welke titels ze vertonen en dus zullen niet alle films overal te zien zijn.

1. Immaculate

Sydney Sweeney schittert vanaf vandaag op het witte doek in de horrorfilm Immaculate. Na haar rol eerder dit jaar in romcom Anyone But You, gaat ze dus een hele andere kant op. Dit keer is ze Cecilia, een jonge vrouw die besluit haar leven aan God te wijden en naar een klooster in Italië vertrekt. Als ze op onverklaarbare wijze zwanger raakt, wordt ze gezien als de nieuwe heilige maagd Maria. Maar dan gebeuren er steeds angstaanjagendere dingen en vraagt Cecilia zich af waarom juist zíj uitgekozen is.

2. Ghostbusters: Frozen Empire

Who you gonna call? Ghostbusters! Er wordt weer op spoken gejaagd in Ghostbusters: Frozen Empire. Drie jaar na Ghostbusters: Afterlife is de familie Spengler terug. Ze besluiten de iconische brandweerkazerne weer in leven te roepen, zodat ze vanuit daar nóg beter spoken kunnen vangen. Maar bij de ontdekking van een oud voorwerp komt een kwaadaardige kracht vrij. De nieuwe en oude Ghostbusters moeten samenwerken om de wereld te redden van een tweede ijstijd.

→ Ook de vorige film kijken? Bekijk direct Ghostbusters: Afterlife 👻

3. Monkey Man

Dev Patel, die je kent van Lion en Slumdog Millionaire, speelt de hoofdrol in de nieuwe film Monkey Man én is de regisseur. Hij vertelt het verhaal van Kid, die in fight clubs vecht om geld bij elkaar te sprokkelen. Met dit geld wil hij wraak nemen op de rijke elite van de stad…

Ook deze films verschijnen vandaag in de bioscoop

Naast de drie grote titels die we hierboven op een rijtje gezet hebben, verschijnen er op donderdag 4 april nog zeven films in de bioscoop. Hier vind je een overzicht.

TitelGenreTaal
ConannActieFrans
La ChimeraDramaItaliaans
Lupin III: The Castle of CagliostroAnimatieJapans
MelkDramaNederlands
Taste of FreedomRomcomOekraïens
The Waste LandDocumentaireEngels
Un Métier SérieuxDramaFrans

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Veel liefhebbers kijken waarschijnlijk ook graag vanuit hun eigen thuisbioscoop naar films. Benieuwd welke films afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Uiteraard houden we je ook altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.


Synopsissen: Just Entertainment, Sony Pictures Releasing en Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.