Deze 14 films verschijnen vandaag in de bioscoop | 28 maart 2024

Iedere week verschijnen er nieuwe films op het witte doek. Wij maken hier een overzicht van alle nieuwe films in de bioscoop in week 13 van 2024. Al deze titels zijn sinds donderdag 28 maart te zien. Je vindt in het artikel onder andere het verhaal, de trailer en waar je de films in de toekomst eventueel kunt streamen, mits dit nu al bekend is.

14x Nieuwe films in de bioscoop (in week 13 van 2024)

Hieronder vind je een lijst met de films die op 28 maart 2024 in de bioscoop verschijnen. We zetten de vijf grootste nieuwe films op een rijtje en geven daarna een overzicht van de andere films die vandaag op het witte doek verschijnen. Uiteraard is het aan iedere bioscoop om zelf te bepalen welke titels ze vertonen en dus zullen niet alle films overal te zien zijn.

1. Godzilla x Kong: The New Empire

In 2021 konden we natuurlijk genieten van Godzilla vs. Kong, waarin de twee legendarische monsters lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. Inmiddels is de strijdbijl begraven en zullen Kong en Godzilla zelfs samen moeten werken. Een grote dreiging is namelijk opgestaan: het oeroude beest Scar King. Hij staat op het punt het leven op aarde te verwoesten en daar moeten Godzilla en Kong een stokje voor steken. De film schittert vanaf vandaag op het witte doek, maar als je meer van het streamen bent kun je hem over een tijdje op HBO Max verwachten.

→ Ook de vorige film kijken? Bekijk direct Godzilla vs. Kong 🐵

2. Miller’s Girl

Jenna Ortega verschijnt later dit jaar in seizoen 2 van Wednesday en is vanaf vandaag te zien in Miller’s Girl. In deze film kruipt ze in de huid van de getalenteerde studente Cairo Sweet. Als zij een schrijfopdracht ontvangt van haar charmante leraar Jonathan Miller (Martin Freeman), ontstaat er een bijzondere band die alle grenzen overschrijdt.

3. Bleeding Love

De geliefde acteur Ewan McGregor heeft een bijzonder project opgepakt. In Bleeding Love is hij namelijk te zien samen met zijn échte dochter Clara McGregor en ze vertellen het verhaal van een vader die het moeilijk vindt om contact te maken met zijn volwassen dochter. Ze besluiten samen op een roadtrip te gaan om hun relatie te herstellen.

4. Float

Waverly heeft haar hele toekomst uitgestippeld, maar door een onverwachte gebeurtenis moet ze het roer omgooien. Ze komt in een Canadees badplaatsje terecht, waar ze op een van de eerste avonden bijna verdrinkt. Badmeester Blake besluit haar te leren zwemmen. Maar past een nieuwe liefde wel in Waverly’s plannen?

5. Asphalt City

Sean Penn (Mystic River) en Tye Sheridan (Ready Player One) schitteren samen in de nieuwe thriller Asphalt City. Centraal staat de jonge, idealistische verpleger Ollie. Hij loopt mee met de doorgewinterde ambulancemedewerker Gene Rutkovsky. Langzaam maar zeker haalt de rauwe realiteit hem in en wordt hij geconfronteerd met de genadeloze werkelijkheid. De film schittert vanaf vandaag op het witte doek, maar als je meer van het streamen bent kun je hem over een tijdje op Amazon Prime Video verwachten.

Ook deze films verschijnen vandaag in de bioscoop

Naast de vijf grote titels die we hierboven op een rijtje gezet hebben, verschijnen er op donderdag 28 maart nog zes films in de bioscoop. Hier vind je een overzicht.

TitelGenreTaal
Als ik mijn ogen sluitDocumentaireNederlands
Ama GloriaDramaFrans
Autumn and the Black JaguarFamiliefilmNederlands / Engels
De Wereld van CarlijnDocumentaireNederlands
El ParaísoDramaItaliaans
Les IndésirablesDramaFrans
LiubenDramaBulgaars
Los DelincuentesKomedie, MisdaadSpaans
Luca (re-release)FamiliefilmNederlands

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Veel liefhebbers kijken waarschijnlijk ook graag vanuit hun eigen thuisbioscoop naar films. Benieuwd welke films afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Uiteraard houden we je ook altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.


Synopsissen: Warner Bros. Pictures International Holland, Just Entertainment, WW Entertainment, MCOfilm en The Searchers

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.