Nieuw op Amazon Prime Video | Mei 2024

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in mei 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in mei 2024
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in mei 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in mei 2024 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. Clarkson’s Farm (serie, seizoen 3)

Fans van Clarkson’s Farm, opgelet! Bijna is het zover en opent Jeremy Clarkson de deuren van zijn boerderij weer voor ons. Het derde seizoen staat op het programma en begint op vrijdag 3 mei. In deze afleveringen maakt Jeremy plaats op het land voor een stel biggen. Uiteraard staan hem ook weer een hoop problemen te wachten, want de oogst mislukt, de prijzen worden torenhoog en dus wordt het steeds lastiger om geld te verdienen.

2. The Beekeeper (film, 2024)

Jason Statham knokt er weer op los in The Beekeeper. Deze actiefilm verscheen begin dit jaar op het witte doek en komt op vrijdag 17 mei naar Amazon Prime Video. Het verhaal draait om de gepensioneerde staatsagent Adam Clay. Hij leeft een teruggetrokken bestaan als bijenhouder en heeft zijn vechtersmentaliteit achter zich gelaten. Maar als er iets gebeurt met de enige persoon om wie hij ooit gegeven heeft, zint hij al gauw op wraak. En laat dát maar aan Jason Statham over.

3. De Tatta’s 2 (film, 2023)

Het vervolg op de hitkomedie De Tatta’s heet natuurlijk De Tatta’s 2 en deze film is vanaf zondag 12 mei te zien op Amazon Prime Video. Uiteraard worden we weer meegenomen in het leven van de familie Van Kampen. Zij wonen in de Hollandwijk en die wordt met sloop bedreigd. Alle inwoners moeten hun beste beentje voorzetten om hun buurt te redden en vooral Erik doet daar erg zijn best voor. De familie Van Kampen krijgt daarnaast ook nog te maken met de komst van Eriks vader, Richard, die door zijn vrouw het huis uit is gezet en bij ze intrekt.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in mei 2024

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in mei toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in mei 2024. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Death WishSeizoen 1-51 mei
De Pudding ClubSeizoen 11 mei
Margin Call1 mei
The Couple Next DoorSeizoen 11 mei
The Magnificent Seven1 mei
The Idea of You2 mei
Clarkson’s FarmSeizoen 33 mei
One Life4 mei
All of Us Strangers (koop of huur)6 mei
The Color Purple (koop of huur)6 mei
De Openbaring9 mei
Maxton Hall: The World Between UsSeizoen 19 mei
Bob Marley: One Love (koop of huur)10 mei
Three Musketeers Part 1 Dártagnan11 mei
De Tatta’s 212 mei
Godzilla x Kong: The New Empire (koop of huur)13 mei
Madame Web (koop of huur)13 mei
Outer RangeSeizoen 216 mei
9917 mei
The Beekeeper17 mei
Ghostbusters: Frozen Empire (koop of huur)20 mei
Kung Fu Panda 4 (koop of huur)22 mei
Ferrari25 mei
God Is A Bullet25 mei
Die Hart 2: Die Harter30 mei

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.