Bestaat de Hollandwijk uit ‘De Tatta’s’ echt?

Alweer ruim 1½ jaar geleden verscheen De Tatta’s in de bioscoop, een film over een rijk gezin dat na een financiële misser noodgedwongen moet verkassen van een luxe villa naar een flat. Hun nieuwe huis bevindt zich in een Amsterdamse buurt, maar veel mensen vragen zich af: bestaat deze Hollandwijk echt? Of is dit verzonnen voor de film, die nu op Amazon Prime Video te streamen is? In dit artikel delen we alles met je wat we hierover weten.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Is de Hollandwijk uit de ‘Tatta’s’ een echte wijk?

In eerste instantie was het de bedoeling dat De Tatta’s zich zou afspelen in de Bijlmer, maar deze keuze kon op een hoop kritiek rekenen. Zo zou dit de stigmatisering van de Amsterdamse wijk in stand houden en vooroordelen bevestigen. Daarom heeft filmdistributeur Independent Films besloten dat de film zich beter kan afspelen in een fictieve wijk en dat is de Hollandwijk geworden. Deze buurt bestaat dus niet echt.

Waar is ‘De Tatta’s’ opgenomen?

De opnames van De Tatta’s vonden dus niet plaats in de Bijlmer, maar in en rondom een aantal galerijflats in Amsterdam-Noord. Hier bevindt zich de flat waarin de familie Van Kampen gaat wonen nadat ze door een vervelende samenloop van omstandigheden alles kwijtraken. In de multiculturele wijk lopen ze tegen een waanzinnige cultuurshock aan. Maar waar ze in eerste instantie sceptisch zijn, wennen ze steeds meer aan hun omgeving.

Waar gaat het verhaal van ‘De Tatta’s’ over?

Wie wil er niet schathemeltjerijk worden? Nou, Erik van Kampen (Leo Alkemade) zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Samen met zijn vrouw Laura (Leonie ter Braak), dochter Jessica (Sterre Koning) en zoon Daan (Sem van der Horst) verhuist hij van een luxe villa naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen (o.a. Sinan Eroglu, Marouane Meftah, Oussama Ahammoud en Vonneke Bonneke) leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Als Erik nou maar niet opnieuw alles verpest.

TitelDe Tatta’s
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 27 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie
RegisseurJamel Aattache
CastLeo Alkemade, Leonie ter Braak, Sinan Eroglu, Sterre Koning, Oussama Ahammoud, Vonneke Bonneke, Marouane Meftah, Fatma Genç

Synopsis: Independent Films

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.