Nieuw op Amazon Prime Video | Juli 2024

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in juli 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in juli 2024
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in juli 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in juli 2024 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (film, 2023)

Kort geleden werd er nóg een Hunger Games-film aangekondigd, nadat we vorig jaar in The Ballad of Songbirds and Snakes in de geschiedenis van President Snow konden duiken. Die film, die volgens fans echt de moeite waard was, komt in juli eindelijk naar Prime Video. Zij voegen hem op dinsdag 16 juli toe. Het verhaal draait om Coriolanus Snow. Hij groeit op in een gezin waarin hij het niet altijd even makkelijk heeft. Als hij geselecteerd wordt als mentor voor de tiende editie van de Hongerspelen, hoopt hij het tij eindelijk te kunnen keren. Maar dan krijgt hij Lucy Gray Baird toegewezen, een meisje uit het arme district 12.

2. Those About To Die (serie, 1 seizoen)

Het jaar is 79 na Christus en het Romeinse Rijk viert hoogtij als de rijkste plek ter wereld. Uiteraard is het de periode van de gladiatoren, die met hun gevechten voor spectaculair vermaak zorgen. De historische serie Those About To Die zoomt in op deze periode van bloeddorst, corruptie en geweld. En dat gebeurt met een hoop topacteurs, waaronder Anthony Hopkins, Game of Thrones-acteurs Iwan Rheon en Jóhannes Haukur Jóhannesson en Tom Hughes. De serie is vanaf vrijdag 19 juli te zien.

3. The Ministry of Ungentlemanly Warfare (film, 2024)

Nóg een historisch verhaal, maar dan van een hele andere orde. The Ministry of Ungentlemanly Warfare is een actiekomedie die geïnspireerd is op ware gebeurtenissen. Het draait om de allereerste special forces-organisatie die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgericht. Het was een unieke samenstelling van schurken en buitenbeentjes, die het samen opnamen tegen de Nazi’s en daarbij onconventionele gevechtstechnieken gebruikten. De film heeft in Nederland de bioscoop overgeslagen, maar toch mag je hem niet missen. Al is het alleen vanwege de regisseur (Guy Ritchie) en de hoofdrolspelers (Henry Cavill, Alan Ritchson en Alex Pettyfer). Op donderdag 25 juli is het zover.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in juli 2024

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in juli toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in juli 2024. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Garfield (koop of huur)1 juli
What Happens Later (koop of huur)3 juli
Pool Man (koop of huur)4 juli
Space Cadet4 juli
Game On5 juli
Monkey Man (koop of huur)5 juli
Furiosa (koop of huur)8 juli
Kingdom of the Planet of the Apes (koop of huur)9 juli
Abigail (koop of huur)11 juli
Love Lies Bleeding11 juli
Sausage Party: FoodtopiaSeizoen 111 juli
Dream Scenario14 juli
Imaginary Friends (IF) (koop of huur)15 juli
Tarot (koop of huur)15 juli
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes16 juli
The Fall Guy (koop of huur)17 juli
Challengers (koop of huur)18 juli
My Spy: The Eternal City18 juli
Those About To DieSeizoen 119 juli
Arthur the King21 juli
Pod Generation24 juli
The Ministry of Ungentlemanly Warfare25 juli
The Watchers (koop of huur)29 juli

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.