Nieuw op Amazon Prime Video | Juni 2024

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in juni 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in juni 2024
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in juni 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in juni 2024 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. The Boys (serie, seizoen 4)

The Boys keert deze maand eindelijk terug. Het is op woensdag 12 juni alweer tijd voor het vierde seizoen van de populaire superheldenserie. We gaan verder waar we aan het einde van het eerste seizoen van de spin-off Gen V gebleven waren: met het gevecht tussen Homelander en Billy Butcher. De wereld staat aan de rand van de afgrond en volgens Jack Quaid, een van de hoofdrolspelers, wordt dit het beste seizoen tot nu toe. Dat belooft alvast veel goeds!

2. The Iron Claw (film, 2023)

De geprezen film The Iron Claw komt eindelijk naar het kleine scherm. Op zaterdag 15 juni is het zover en kun je hem in het aanbod van Amazon Prime Video vinden. De film volgt de onafscheidelijke broers Kerry, Kevin, Mike en David, die in de jaren 80 de worsteltop bereiken. Ondertussen worden hun levens buiten de ring steeds zwaarder. De film heeft hoofdrollen voor onder meer Zac Efron, Jeremy Allen White en Harris Dickinson.

3. My Lady Jane (serie, seizoen 1)

Bridgerton-fan? Dan wil je vanaf donderdag 27 juni naar My Lady Jane kijken. Deze serie vertelt het waargebeurde verhaal van jonkvrouw Lady Jane Grey. Zij was ooit negen dagen lang koningin van Engeland, maar werd toen onthoofd. Alleen niet in deze serie. Nee, hier redt de damsel in distress zichzelf.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in juni 2024

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in juni toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in juni 2024. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Komt Een Man Bij De DokterSeizoen 1-61 juni
Wanted Man1 juni
Ordinary Angels (koop of huur)3 juni
The First Omen (koop of huur)4 juni
Tomorrow is a Mystery6 juni
Buenas Chicas7 juni
Kung Fu Panda 4 (koop of huur)12 juni
The BoysSeizoen 412 juni
The Iron Claw15 juni
Ghostbusters: Frozen Empire (koop of huur)17 juni
NachoSeizoen 117 juni
Tarot (koop of huur)17 juni
Abigail (koop of huur)19 juni
Saw X19 juni
Challengers (koop of huur)20 juni
Federer: Twelve Final Days20 juni
Lyle, Lyle, Crocodile20 juni
Beautiful Wedding21 juni
Armageddon Time22 juni
Monkey Man (koop of huur)23 juni
I Am: Celine Dion25 juni
The Fall Guy (koop of huur)26 juni
My Lady JaneSeizoen 127 juni
Evil Dead Rise30 juni

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.