‘The Hunger Games’ krijgt nieuwe film over dit bekende personage

We hebben ontzettend goed nieuws, want Suzanne Collins pakt haar pen weer op voor een nieuw boek over The Hunger Games. Het nieuwe boek Sunrise On The Reaping verschijnt in 2025. Het wordt alleen maar beter, want we kunnen ook weer naar de bioscoop. Het verhaal wordt namelijk verfilmd. In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe Hunger Games-film en op welke datum je deze op het witte doek kunt bewonderen.

‘The Hunger Games’ krijgt nieuw boek

Ruim acht jaar na het verschijnen van The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 was het in 2023 eindelijk tijd om terug te keren naar de wereld van de Hongerspelen. In november verscheen namelijk de verfilming van het boek The Hunger Games: The Ballad Of The Songbirds and Snakes in de bioscoop. Het verhaal gaat terug in de tijd en volgt het leven van de jonge Coriolanus Snow. Veel kijkers waren na het zien van de film razend enthousiast en vroegen zich af of er nog een nieuwe Hunger Games-film op het witte doek zou verschijnen.

De films zijn gebaseerd op de boeken van Suzanne Collins. Een andere verfilming zonder nieuw boek zou er dan ook niet in zitten. Gelukkig pakt de schrijfster haar pen weer op, want de boekenreeks wordt uitgebreid met een nieuw verhaal. Het boek gaat Sunrise On The Reaping heten en verschijnt volgend jaar al. Om precies te zijn op 18 maart 2025.

‘Sunrise On The Reaping’ wordt verfilmd

Er is nog beter nieuws, want filmmaatschappij Lionsgate kondigde op donderdag 6 juni 2024 aan dat het nieuwe boek wordt verfilmd. Regisseur Francis Lawrence zal opnieuw de wereld van de Hongerspelen tot leven brengen. Maar volgt de film opnieuw het leven van Katniss of Coriolanus Snow?

Sunrise On The Reaping wordt een prequel. Dit betekent dat het verhaal zich net als de film uit 2023 zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de eerste vier films. Het verhaal zal dan ook gaan over de 50e editie van de Hongerspelen. Het jaar dat Haymitch Abernathy de gruwelijke spelen wint. Je kunt dit bekende personage kennen als mentor van Katniss en Peeta. We krijgen dus eindelijk een inkijk in deze speciale editie van de Hongerspelen en komen te weten hoe Haymitch deze gruwelijkheden heeft ervaren.

Wanneer verschijnt ‘Sunrise On The Reaping’ in de bioscoop?

Nu is uiteraard de vraag wanneer Sunrise On The Reaping in de bioscoop verschijnt. Het boek zal in maart 2025 verschijnen, waarna de film een jaar later op de planning staat. In de aankondiging van de filmmaatschappij zien we dat het om 20 november 2026 zal gaan.

Alle ‘Hunger Games’-films kijken

Mocht je voor het kijken van de nieuwe The Hunger Games-prequel de eerder verschenen films nog eens willen bekijken, dan zijn er gelukkig genoeg opties. Je kunt de vier eerste films op ViaplayHBO MaxVideoland en Netflix vinden. Ook Amazon Prime Video heeft de complete filmreeks aan de bibliotheek toegevoegd.

Alle verschenen The Hunger Games-films zijn daarnaast ook te streamen bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Hier hoef je geen abonnement te hebben om films te streamen, maar kun je iedere titel los kopen of huren. Koop je de film bij Pathé Thuis, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

→ Benieuwd? Bekijk hier alle The Hunger Games-films op Pathé Thuis 🍿

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.