‘Band of Brothers’-makers zijn terug met veelbelovende serie ‘Masters of the Air’

Vind jij, net als heel veel anderen, dat Band of Brothers de beste serie is die er ooit gemaakt is? Maak dan nu je agenda vrij voor vanavond, want de makers van de oorlogsserie zijn met een gloednieuw pareltje gekomen. Masters of the Air is vandaag van start gegaan op Apple TV+ en deze nieuwe titel mag je ook zeker niet missen. Het verhaal draait om de 100th Bomb Group van de Amerikaanse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog en de eerste aflevering is nu voor iedereen gratis te zien. Met de kosteloze proefperiode van zeven dagen kun je overigens ook de andere episodes kijken zonder betaling.

Dit is het verhaal van ‘Masters of the Air’

Masters of the Air speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. We volgen een speciale eenheid van de Amerikaanse luchtmacht, de 100th Bomb Group. Zij moeten gevaarlijke bombardementen uitvoeren om het op te nemen tegen de Duitsers. De elf mannen worden geconfronteerd met heftige omstandigheden.

3 redenen om ‘Masters of the Air’ te kijken

1️⃣ Er zijn een hoop talentvolle hoofdrolspelers verzameld, waaronder Elvis-acteur Austin Butler, Fantastic Beasts-acteur Callum Turner en Saltburn-acteur Barry Keoghan.

2️⃣ Ook achter de camera wordt er een hoop kwaliteit tegenaan gesmeten. De serie is gemaakt door producenten Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman, die samen eerder Band of Brothers en The Pacific maakten. Als regisseurs hebben onder meer Cary Joji Fukunaga (No Time To Die) en Tim van Patten (Game of Thrones) zich aan de serie verbonden.

3️⃣ Masters of the Air belooft niet alleen een historisch nauwkeurige weergave van een interessante periode in de Amerikaanse geschiedenis, maar ook diepgaande karakterontwikkeling en meeslepende verhaallijnen.

‘Masters of the Air’ iedere vrijdag te zien

Op vrijdag 26 januari is het eerste seizoen van Masters of the Air van start gegaan en we beginnen direct goed met twee afleveringen. Vervolgens kijk je iedere week naar een nieuwe episode, waardoor de laatste op vrijdag 15 maart te zien is. Dit alles levert het volgende uitzendschema op.

AfleveringWeekdagDatum
1Vrijdag26 januari 2024
2Vrijdag26 januari 2024
3Vrijdag2 februari 2024
4Vrijdag9 februari 2024
5Vrijdag16 februari 2024
6Vrijdag23 februari 2024
7Vrijdag1 maart 2024
8Vrijdag8 maart 2024
9Vrijdag15 maart 2024

Synopsis: Apple TV+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.