Uitkomst HBO Max persconferentie: prijs, aanbod, levenslange korting van 50% en meer informatie

Vanochtend organiseerde HBO Max een persconferentie voor de media in Nederland, waarin van alles bekendgemaakt werd over de komst van deze nieuwe streamingdienst van WarnerMedia op dinsdag 8 maart 2022. Zo is onder andere gedeeld wat de prijs van een abonnement en het aanbod van films en series zal worden, maar ook de levenslange korting van 50% die door de streamingdienst in het leven is geroepen. Hieronder vind je alles over de uitkomst van de perspresentatie.

Abonnement op HBO Max gaat €5,99 – €7,99 per maand kosten, levenslange korting van 50% de eerste maand

Wat natuurlijk van belang is voor de afweging van een lidmaatschap is de prijs van een abonnement op HBO Max. Gelukkig is dit één van de belangrijkste nieuwtjes die tijdens de persconferentie met ons werd gedeeld. Allereerst is het goed om te weten dat bij de Europese introductie in verschillende landen een paar maanden geleden nog een aantrekkelijke actie georganiseerd met levenslange korting, waardoor je in plaats van de daar geldende prijs van €8,99 als nieuwe abonnees slechts €4,49 per maand hoeft te betalen zolang je niet opzegt. Dan vervalt namelijk voorgoed je levenslange korting. Belangrijk: deze korting geldt niet op aankopen via de Apple App Store.

Tijdens de persconferentie werd inderdaad bekendgemaakt dat er ook in Nederland een aantrekkelijke prijs en lanceringspromotie zal worden georganiseerd. Voor het eerst splitst HBO Max haar abonnementen op in 2 soorten lidmaatschap. Een abonnement gaat €5,99 per maand kosten (Basic) of €7,99 per maand (Standard). Bij Basic heb je ook een jaarlijks abonnement voor €46,99 per jaar. Hiervoor stream je in HD (720p), op 1 scherm tegelijk en maximaal 5 downloads. Bij Standard heb je een jaarabonnement voor €59,99 per jaar met Full HD (1080p), 4K, 3 schermen tegelijk en maximaal 30 downloads. Alle abonnementen bieden ongelimiteerde toegang tot films en series, 5.1 surround sound, Dolby Atmos, tot vijf gepersonaliseerde gebruikersprofielen en een ongelimiteerd aantal geregistreerde apparaten per abonnement

Daarnaast wordt er een speciale première aanbieding georganiseerd. Ben je er in de eerste maand al bij? Dan betaal je voor ‘Basic’ slechts €2,99 per maand en voor ‘Standard’ slechts €3,99 per maand. Het gaat hierbij om levenslang deze 50% korting, maar dit loopt af wanneer je ooit opzegt. Als de prijzen verhoogd zullen worden in de toekomst, dan zal je 50% korting blijven houden op de dan geldende prijs.

‘Basic’ HBO Max abonnement‘Standard’ HBO Max abonnement
Prijs (per maand)€5,99 per maand€7,99 per maand
Prijs (per jaar)€46,99 per jaar€59,99 per jaar
Actieprijs t/m 31 maart€2,99 per maand (levenslang 50% korting)€3,99 per maand (levenslang 50% korting)
Aantal schermen tegelijk1 scherm3 schermen
BeeldkwaliteitHD (720p)Full HD (1080p) & 4K
Aantal downloadsMaximaal 5 downloadsMaximaal 30 downloads
Gratis proefperiodeNeeNee
GebruikersprofielenMaximaal 5 profielenMaximaal 5 profielen
GeluidDolby Atmos 5.1 Surround SoundDolby Atmos 5.1 Surround Sound
Aantal geregistreerde apparatenOnbeperktOnbeperkt

De tijdelijke aanbieding geldt overigens alleen voor het maandabonnement. Hierdoor is het jaarabonnement dus pas financieel interessant om te nemen als je pas ná 31 maart hebt besloten om lid van HBO Max te worden en dus geen gebruikt hebt kunnen maken van de levenslange kortingsactie van 50%.

Aanbod van films en series naar buiten gebracht

Natuurlijk waren we ook razend benieuwd naar het aanbod van alle films en series op de streamingdienst. Een paar titels waren al bekendgemaakt en in ons artikel met het HBO Max aanbod in Nederland vermeld, samen met een lijst van potentiële titels die vallen onder film- en televisiestudio’s van WarnerMedia. Dit overzicht zullen we zo snel mogelijk bijwerken met de bekendgemaakte films en series.

De steunpilaren van HBO Max zijn HBO, Max Originals, Warner Bros., DC en Cartoon Network. Daarnaast zullen er ook titels van 3rd party providers op de streamingdienst te vinden zijn. Een selectie van deze titels is Schitt’s Creek, Downton Abbey, The Office, Blackout, 2Days, Motherland en The Little Drummer Girl. Helaas is nu nog niet bekend of deze shows vanaf 8 maart of later online komen in Nederland.

Verder liet HBO Max weten dat er de komende weken en maanden door de streamingdienst bekendmakingen naar buiten zullen worden gebracht over nieuwe Nederlandse Original producties.

Eerdere bekendmaking: lanceerdatum, betalingsmethoden, ondertiteling en apparaten

Een paar weken geleden werd de premièredatum van HBO Max in Nederland al naar buiten gebracht: dinsdag 8 maart 2022, precies één week na de lancering van F1-streamingdienst Viaplay. Maar dat is niet de enige bekendmaking die al eerder met ons werd gedeeld. Zo werd ook al eerder vermeld dat er Nederlandse en Engelse ondertiteling voor alle films en series zal zijn.

Daarnaast liet WarnerMedia direct weten dat HBO Max beschikbaar zal zijn via verschillende apparaten en platformen, waaronder smart TV’s (Samsung, LG en Android TV™), via streamingapparaten (Apple TV 4K en Google Chromecast™), game consoles (PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox One en Xbox Series X|S) mobiele telefoons en tablets (iPhone, iPad, iPod Touch en Android™), en online via de website. Ook zullen er geen problemen verwacht worden qua betaling, want dit is mogelijk via de grote providers (iDEAL, VISA, Mastercard, PayPal) en via in-app aankoop (Apple App Store, Google Play Store en Samsung Checkout).

Op de website en social media kanalen van Streamwijzer houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over deze nieuwe streamingdienst. Ook kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief om de updates te ontvangen en je aansluiten bij de Facebook groep met HBO Max kijkers.

HBO Max in Nederland