Alle films en series op HBO Max krijgen Nederlandse en Engelse ondertiteling

Natuurlijk is het bijzonder irritant als een Engels gesproken film of serie geen Nederlandse ondertiteling heeft wanneer je dat graag zou willen, maar gelukkig komt dat bij streamingdiensten niet vaak meer voor. Wat vreemd genoeg nog wél vaak voorkomt is het ontbreken van Engelse ondertiteling bij Engels gesproken content. Gelukkig deelt HBO Max een verlossend woord over de beschikbaarheid van ondertiteling op de nieuwe streamingdienst in Nederland. Zowel de optie voor Engelse als Nederlandse ondertiteling zullen bij alle films en series worden toegevoegd, al kan er soms een uitzondering zijn.

HBO Max laat weten dat films en series Nederlands en Engels ondertiteld zullen worden

Nadat gisteren bekendgemaakt werd dat HBO Max in Nederland zal worden gelanceerd op 8 maart 2020 kwam er een stortvloed van vragen binnen bij de social media accounts van de nieuwe videodienst. Deze gingen voornamelijk over de prijs en het aanbod van films en series, maar één volger vroeg ook naar de beschikbaarheid van de ondertiteling.

De streamingdienst antwoordt op zijn vraag of Engelstalige ondertiteling wordt ondersteund het volgende: “Yes! Op uitzonderingen na zal alles Nederlandstalige en Engelstalige ondertiteling krijgen”. Het zal dus zeer zelden of helemaal niet voorkomen dat er een titel op de streamingdienst beschikbaar zal zijn die niet voorzien is van Nederlandse of Engelse ondertiteling.

Update: Bij de lancering lijken er issues te zijn met de Nederlandse ondertiteling. Ga voor meer informatie naar: Deze problemen heeft HBO Max bij start in Nederland (en dit zijn de oplossingen) 🇳🇱

Prijs en aanbod worden later deze maand bekendgemaakt

Dit is natuurlijk al mooi nieuws voor wie graag met Engelse ondertiteling naar films en series kijkt, maar er zijn ook nog een heleboel vragen onbeantwoord gebleven. Helaas kan HBO Max nog niet meer vertellen over de prijs en het aanbod van films en series, maar hierover wordt later deze maand meer bekendgemaakt.

Over de prijs hebben we wel een hoopvolle verwachting, want bij de Europese lancering in andere landen werd een levenslange korting van 50% aangeboden voor de eerste abonnees, wat neerkwam op een prijs van slechts €4,49 per maand. De videodienst heeft nog niet laten weten of dezelfde prijsstelling ook in Nederland zal worden toegepast, maar dat lijkt bij succes in deze eerste 6 landen wel een aannemelijk scenario te zijn. Wanneer je de Nederlandse prijzen van Netflix (v.a. €7,99 p/m) en Disney+ (€8,99 p/m) vergelijkt met de Spaanse prijzen, dan zien we namelijk ook een perfecte gelijkenis. Laten we het hopen!

HBO Max liet in persbericht al wel meer weten over beschikbare apps op verschillende apparaten en betalingssystemen

Andere relevante informatie is de beschikbaarheid van apps op verschillende apparaten. In het persbericht van HBO Max liet de streamingdienst weten dat HBO Max beschikbaar zal zijn via verschillende apparaten en platformen, waaronder smart TV’s (Samsung, LG en Android TV™), via streamingapparaten (Apple TV 4K en Google Chromecast™), game consoles (PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox One en Xbox Series X|S) mobiele telefoons en tablets (iPhone, iPad, iPod Touch en Android™), en online via de website.

Wat betaling betreft verwachten we gelukkig ook geen problemen, want er wordt direct een uitgebreid systeem voor de Nederlandse markt uitgerold. Betaling zal mogelijk zijn via de grote providers (iDEAL, VISA, Mastercard, PayPal) en via in-app aankoop (Apple App Store, Google Play Store en Samsung Checkout).

Zodra we nog meer te weten komen over de details van HBO Max’ lancering in Nederland, zal je het als eerste te weten komen in de Facebook groep met HBO Max-kijkers. En natuurlijk via de website en alle social media-kanalen van Streamwijzer.

HBO Max in Nederland

Afbeelding ter illustratie