Bijzonder scherpe abonnementsprijs: HBO Max lanceert in Europa voor maar €4,49 p/m

Andorra, Denemarken, Finland, Noorwegen, Spanje en Zweden kunnen sinds dinsdag 26 oktober genieten van de splinternieuwe streamingdienst HBO Max, waar wij in Nederland toegang toe zullen krijgen vanaf 8 maart 2022. Het video on demand-platform lanceert direct een enorm scherpe actieprijs voor nieuwe abonnees: levenslang voor maar €4,49 per maand. Update: De prijs is inmiddels bekend! Dit kost een abonnement op HBO Max (in Nederland).

Kosten en aanbod van HBO Max van essentieel belang voor concurrentiestrijd

Natuurlijk is WarnerMedia, het bedrijf achter HBO Max, zich er bewust van dat er een hevige strijd los zal barsten in het streaminglandschap. De concurrentie tussen Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en andere video on demand-platforms is al fors, dus met nieuwe spelers als HBO Max, Skyshowtime en Viaplay zullen de combinatie van prijsstelling en aanbod van films en series essentieel worden om nieuwe abonnees aan te trekken en vervolgens te behouden.

Levenslang aanbod: HBO Max voor een prijs van slechts €4,49 p/m

Bij de eerste lancering in 6 Europese landen gisteren (Andorra, Denemarken, Finland, Noorwegen, Spanje en Zweden) werd duidelijk hoe WarnerMedia deze uitdaging aan zal gaan. In plaats van de maandelijkse prijs van €8,99 hoeven nieuwe abonnees slechts €4,49 per maand te betalen om het volledige aanbod van HBO Max te kunnen streamen. De actie duurt tot 30 november 2021. Het mooiste van dit aanbod is dat het levenslang zal blijven gelden, tenzij de abonnee opzegt en vervolgens een nieuw abonnement afsluit. Dan wordt weer over gegaan op de normale prijs van €8,99 p/m bij een maandabonnement en €5,99 p/m bij een jaarabonnement (€71,88 per jaar).

HBO Max in Nederland

Wisselen van abonnementen tegengaan

Op deze manier lijkt HBO Max de wisselingen in abonnementen ook direct tegen te gaan. Steeds meer streamers lijken steeds een paar maanden een lidmaatschap bij een streamingdienst te nemen, waarna op andere video on demand-platforms wordt overgegaan om daar naar andere titels te kijken. Op deze manier wordt een klant gestimuleerd om abonnee bij HBO Max te blijven, omdat anders de competitieve prijsaanbieding verloopt.

Zal deze prijs van HBO Max ook voor Nederland gelden?

HBO Max zal vanaf 8 maart 2022 te ontvangen zijn in Nederland. De videodienst heeft nog niet laten weten of dezelfde prijsstelling ook in Nederland zal worden toegepast, maar dat lijkt bij succes in deze eerste 6 landen wel een aannemelijk scenario te zijn. Wanneer je de Nederlandse prijzen van Netflix (v.a. €7,99 p/m) en Disney+ (€8,99 p/m) vergelijkt met de Spaanse prijzen, dan zien we namelijk ook een perfecte gelijkenis. Laten we het hopen!

Overigens weten we wel dat we binnenkort meer te horen zullen krijgen over de kosten van een abonnement op HBO Max. De streamingdienst heeft namelijk via social media laten weten dat de prijs van een abonnement later deze maand naar buiten gebracht wordt. We houden je op de hoogte via de website en social media kanalen van Streamwijzer zodra we meer te weten komen. Daarnaast lees je er alles over in de Facebook groep over HBO Max in Nederland.