HBO Max krijgt langverwachte releasedatum: vanaf 8 maart 2022 in Nederland

Het bleef lang, heel lang, stil rondom de release van HBO Max in Nederland. Vandaag hebben we echter eindelijk een officiële release datum te horen gekregen. Vanaf 8 maart 2022 zal de streamingdienst live zijn in Nederland. De prijs van een abonnement wordt eind deze maand naar buiten gebracht.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

HBO Max komt op 8 maart 2022 naar Nederland

In een video op Twitter maakte de streamingdienst het goede nieuws bekend. Begeleid met de volgende tekst kwam een zinderende ’trailer’ van de Nederlandse release online op dinsdagochtend 1 februari: “Alles waar je van houdt op één plek. HBO Max komt 8 maart naar Nederland.”

In een bijgevoegd persbericht laat Christina Sulebakk, General Manager van HBO Max EMEA, het volgende weten: “HBO Max is een nieuwe streamingervaring met het allerbeste entertainment, films, originele series en kinderprogrammering van onder andere Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network, Max Originals en meer. Het is onze ambitie om het platform beschikbaar te maken in heel Europa en daarbuiten en we zijn dan ook enorm verheugd te kunnen melden dat HBO Max op 8 maart a.s. in Nederland zal lanceren.”

Daarnaast wordt bekendgemaakt dat HBO Max beschikbaar zal zijn via verschillende apparaten en platformen, waaronder smart TV’s (Samsung, LG en Android TV™), via streamingapparaten (Apple TV 4K en Google Chromecast™), game consoles (PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox One en Xbox Series X|S) mobiele telefoons en tablets (iPhone, iPad, iPod Touch en Android™), en online via de website. Ook zullen er geen problemen verwacht worden qua betaling, want dit is mogelijk via de grote providers (iDEAL, VISA, Mastercard, PayPal) en via in-app aankoop (Apple App Store, Google Play Store en Samsung Checkout).

Mocht je overigens je wekker willen zetten, let dan wel op dat we nog geen exacte bekendmaking van de tijd van de lancering hebben gekregen. In de onderstaande tweet vertelt de streamingdienst: “Het officiële antwoord is ‘in de loop van de dag’ 😉 (Bij andere lanceringen was dat wel vroeg in de ochtend, maar we zijn van een hele hoop zaken afhankelijk dus ik zou er geen wekker voor zetten, om teleurstellingen te voorkomen)”.

Verwachting was een snelle release

Eerder lieten we al weten dat onze verwachte release datum rond eind februari lag vanwege vacatures voor klantenservice medewerkers en vanwege het verdwijnen van WarnerMedia’s content bij concurrenten. De daadwerkelijke datum ligt dan ook dicht bij deze schatting.

We zagen het verdwijnen van films en series al gebeuren in de klassieke eindejaarsschoonmaak van Netflix en Videoland, maar ook het bijna volledige aanbod van HBO-content bij Ziggo Movies & Series is weggespoeld zonder nieuwe online locatie. Zo kun je nu bijvoorbeeld niet meer naar Euphoria, Band of Brothers, The Sopranos, Friends, The Big Bang Theory en meer geliefde titels kijken. Overigens is nog niet bekend hoe de verdere samenwerking tussen Ziggo en HBO Max eruit zal komen te zien.

Verder is ook Amazon Prime Video zich aan het voorbereiden op de komst van HBO Max, want er worden heel veel titels verwijderd deze maand. Zo hebben onder andere Harry Potter, Supernatural en Pretty Little Liars het einde van de maand niet overleefd. Niet toevallig is het dat dit allemaal films en series van Warner Bros. Pictures & Television zijn, tevens onderdeel van WarnerMedia en dus van het aanbod van HBO Max.

Binnenkort meer informatie over de komst van HBO Max naar Nederland

Zodra we meer te weten komen over de details van HBO Max’ lancering in Nederland, zal je het als eerste te weten komen in de Facebook groep met HBO Max-kijkers. En natuurlijk via de website en alle social media-kanalen van Streamwijzer.

HBO Max in Nederland