Gratis naar streamingdiensten kijken: zo doe je dat

Als je een abonnement zou hebben op alle bekende video on demand-platformen in Nederland, zou je per maand minstens 70 euro kwijt zijn. En daar hebben we dan alleen de SVOD-streamingdiensten voor bij elkaar opgeteld, dus alleen de platformen waarbij je maandelijks abonnementsgeld betaalt, en niet de TVOD-diensten, waarbij elke film een bepaald bedrag kost. Behoorlijk veel geld dus! Gelukkig zijn er meerdere manieren om gratis naar streamingdiensten te kijken, en we leggen in dit artikel hoe je dat doet.

Gratis proefperiodes bij verschillende streamingdiensten in Nederland

Diverse streamingdiensten bieden een gratis proefperiode aan. Dit betekent dat je, voordat je definitief een abonnement afsluit en moet betalen voor de content, eerst een bepaalde periode gratis naar de films en de series van de streamingdienst kunt kijken. Op deze manier kun je alvast wennen aan het aanbod en dus lekker besparen!

De duur van de gratis proefperiode verschilt per streamingdienst. Zo kun je bij discovery+ en Apple TV+ 7 dagen lang gratis gebruikmaken van de dienst en is de duur van deze periode bij Amazon Prime Video en Cheflix zelfs 30 dagen (normaal gesproken 14 dagen, maar ruim twee keer zo lang met de voucher code ‘streamwijzer’). Bij NLZIET kijk je 14 dagen gratis. Ziggo Movies & Series heeft geen gratis proefperiode, maar bij deze dienst kijk je wel de eerste 4 maanden met 50% korting. Ook voor de nieuwe streamingdienst Viaplay werkt het een beetje anders. In principe werkt dit video on demand-platform namelijk niet met een gratis proefperiode, maar klanten die via providers als Ziggo, KPN, T-Mobile, DELTA of Caiway een abonnement afsluiten krijgen wel korting.

Nieuwe Apple-gebruikers die Apple TV+ eens willen uitproberen zijn overigens het voordeligst uit. Bij een nieuw product van Apple krijg je namelijk een Apple TV+-abonnement van 3 maanden gratis.

Overzicht van de gratis proefperiodes bij alle streamingdiensten in Nederland

Om het gemakkelijk te maken hebben we de mogelijkheden per bekende streamingdienst in één handig overzicht gezet. De streamingdiensten staan hier bovendien op volgorde van het goedkoopste abonnement naar het duurste abonnement, zodat je ook weet voor welke abonnementen je op langere termijn het meeste kwijt bent.

StreamingdienstNormale kosten per maandOpties voor gratis streamen
Amazon Prime Video€2,99Gratis proefperiode van 30 dagen
Discovery+€3,99Gratis proefperiode van 7 dagen
Cheflix€3,99 (jaarlijks gefactureerd)Gratis proefperiode van 30 dagen gratis (gebruik de code ‘streamwijzer’)
Videoland€4,99, €8,99 of €10,99Gratis proefperiode van 14 dagen
HBO Max€5,99 of €7,99Geen gratis proefperiode mogelijk, wel 34% jaarkorting
Ziggo Movies & Series€6,95 of €11,95Geen gratis proefperiode mogelijk, wel 4 maanden met 50% korting
Apple TV+€4,99Gratis proefperiode van 7 dagen, Apple-gebruikers 3 maanden gratis
SkyShowtime€6,99Geen gratis proefperiode mogelijk, wel 33% jaarkorting
NLZIET€8,95Gratis proefperiode van 14 dagen
Netflix€7,99, €11,99 of €15,99Geen gratis proefperiode mogelijk
Disney+€9,99Geen gratis proefperiode mogelijk, wel 16% jaarkorting
Viaplay€15,99Geen gratis proefperiode mogelijk, wel 12,5% jaarkorting
Pathé ThuisGeen abonnement mogelijkGeen gratis proefperiode mogelijk, wel 60% korting op eerste film

Elk jaar een paar maanden gratis HBO Max, Disney+ en Viaplay kijken met een jaarabonnement

Als je wilt besparen op een streamingdienst, loont het vaak ook om een jaarabonnement af te sluiten in plaats van een maandabonnement. Zo kun je in feite ieder jaar een paar maanden gratis naar de beschikbare films en series kijken. Bij onder andere Disney+ en HBO Max en Viaplay behoort dit tot de opties, zoals we hieronder uitleggen:

  • Disney+: Bij Disney+ betaal je standaard €9,99 per maand, maar kun je er ook voor kiezen om direct voor een heel jaar te betalen. Dan ben je €99,90 kwijt. Door hiervoor te kiezen bespaar je ongeveer €20 en ben je maandelijks eigenlijk maar €8,33 kwijt. Omgerekend kijk je op deze manier dus bijna twee maanden gratis naar de streamingdienst. 👉 Ga direct naar de officiële website van Disney+.
  • HBO Max: Deze streaming service werkt met twee soorten abonnement: Basic (€5,99 per maand) en Standard (€7,99 per maand). Maar ook hier kun je er weer voor kiezen om direct een jaarabonnement af te sluiten, voor respectievelijk €46,99 of €59,99. Hiermee profiteer je van een korting van minstens 34% en kijk je dus in feite ongeveer vier maanden gratis naar alle films en series van streamingdienst. 👉 Ga direct naar de officiële website van HBO Max.
  • Viaplay: Momenteel is er een aantrekkelijke jaardeal bij Viaplay, waardoor je 12,5% minder betaalt voor een jaarabonnement dan voor een maandelijks lidmaatschap. Dit vertaalt dus naar omgerekend 1½ maand gratis kijken per jaar. Het kost namelijk slechts €13,99 p/m om een jaarabonnement af te rekenen, terwijl voor een maandabonnement €15,99 wordt gerekend. 👉 Ga direct naar de officiële website van Viaplay.

Meer informatie over de streamingdiensten van Nederland

We hebben hierboven alle bespaarmogelijkheden voor je op een rijtje gezet, maar wil je nou nog meer weten over de grootste streamingdiensten van Nederland? Houd dan onze nieuwspagina in de gaten om altijd op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes. We hebben verder ook een wekelijkse nieuwsbrief, waardoor je écht nooit meer iets hoeft te missen. Daarnaast vind je bovenaan deze website onze social media kanalen, waar je ons altijd kunt volgen.


Afbeelding ter illustratie

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.