Lekker griezelen! Discovery+ doopt oktober om tot ‘Ghostober’

Oktober staat voor de deur en op discovery+ betekent dit dat het bijna tijd is voor Ghostober: dé maand om lekker te griezelen en te gruwelen bij de engste horrorverhalen. In dit artikel lees je alles over deze spookachtige maand en de documentaires en programma’s die te zien zullen zijn.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Discovery+ laat ons griezelen tijdens ‘Ghostober’

Dit is de vierde keer dat discovery+ de maand oktober omdoopt tot Ghostober. Ook dit jaar betekent dit weer dat we flink kunnen gaan griezelen, want de streamingdienst voegt dit keer meer dan 55 uur aan nieuwe, angstaanjagende series en specials toe.

Van een instructie hoe je pompoenen moet uithollen tot spookachtige documentaires, van compleet nieuwe series tot een gloednieuw seizoen van een bekend paranormaal programma; het zal allemaal voorbij komen op de streamingdienst in de aanloop naar Halloween.

Deze spookachtige programma’s zijn te zien in oktober

In de aanloop naar Ghostober kon je vanaf 16 september al genieten van een nieuw seizoen van het bekende programma Ghost Adventures, met het beroemde onderzoeksteam onder leiding van Zak Bagans. Vanaf donderdag 29 september is ook Ghost Adventures: Devil’s Den te zien. In deze angstaanjagende special die twee uur duurt onderzoekt het team het gesloten Los Padrinos Juvenile Detention Center, waar zowel bewakers als gevangenen overtuigd zijn van een rondwarend kwaad.

In september is er dus al veel te zien, maar dit is nog niet alles. Pas in oktober breekt de spreekwoordelijke spookachtige hel echt los. Zo is Jack Osbourne op 1 oktober te zien in een nieuwe serie, Jack Osbourne’s Haunted Homecoming, waarin hij terugkeert naar zijn oude woonplaats. Daar lijkt het te spoken, en uiteraard gaat hij op onderzoek uit. Ook de Ghost Brothers zijn terug met een gloednieuw seizoen, te zien vanaf 7 oktober. Daarnaast verschijnen er een aantal nieuwe series, waaronder op 28 oktober Urban Legend, van bekende filmmaker Eli Roth. Iedere aflevering vertelt een mini-horrorverhaal over een bekende urban legend. Dat wordt dus lekker griezelen in oktober! → Bekijk nu het complete aanbod aan spookachtige programma’s op discovery+ ✅

Heb je geen abonnement op discovery+, maar wil je wel lekker griezelen tijdens Ghostober? Dan kun je ook altijd op televisiezender ID (Investigation Discovery) terecht. Hier is iedere zaterdagavond in oktober om 22:00 een spookachtige documentaire te zien over het ware verhaal achter beroemde Hollywood-horrorfilms als Scream en The Exorcist. Deze documentaires zijn overigens nu al te zien op discovery+.

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je altijd het laatste nieuws over deze streamingdienst en vind je tevens het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.