‘Ghostober’ brengt heel veel paranormale shows naar discovery+

Oktober is natuurlijk de maand van… HALLOWEEN! Daarom heeft discovery+ een speciale categorie gemaakt met allerlei spannende paranormale shows die deze maand aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd zullen worden. Oktober is daarmee door Discovery omgedoopt tot Ghostober.

Ghostober bij discovery+: veel nieuwe paranormale shows

In het overzicht van nieuwe programma’s en series op discovery+ in oktober 2021 werd al een kleine sneak peek gegeven van wat we deze maand aan spannende paranormale titels kunnen verwachten op de streamingdienst. Zo kwamen op 1 en 3 oktober al The Curse of Lizzie Borden en Ghost Adventures: Goldfield Hotel online, waarna op 15 en 16 oktober The Haunted Museum en House Haunters zullen volgen.

De laatste week voor Halloween wordt echter pas echt een spektakel. Op 24, 25 en 27 oktober verwachten we namelijk de komst van The Demon Files, seizoen 14 van The Dead Files en Jack and Kelly Osbourne: Night of Terror. Vervolgens wordt de maand afgesloten met Jomanda: Lady of the Light, seizoen 14 van Ghost Hunters en The Curse of the Highgate Vampire op 29, 31 en opnieuw 31 oktober. Speciaal voor deze paranormale maand heeft discovery+ een nieuwe pagina op de website toegevoegd, waarop je allerlei programma’s en series in deze categorie kunt vinden.

Een klein voorproefje van ‘Ghost Adventures: Goldfield Hotel’ en seizoen 14 van ‘The Dead Files’

Veel liefhebbers van paranormale programma’s kennen natuurlijk de mannen van Ghost Adventures. Hun gloednieuwe 1½ uur-durende special Goldfield Hotel is nu al te bekijken op de streamingdienst. Hierin keert de bemanning terug naar Nevada om de rekening te vereffenen met sinistere geesten in het beruchte Goldfield Hotel. Welke huiveringwekkende activiteit zullen ze tegenkomen?

Een andere titel die we graag even uitlichten is het populaire programma The Dead Files. Het gloednieuwe veertiende seizoen komt namelijk op 25 oktober naar discovery+. Mocht je nog niet bekend zijn met de show: hierin bezoeken we angstaanjagende spook spookhuizen. Huizen waarin de bewoners regelmatig worden opgeschrikt door mysterieuze geluiden, onverklaarbare schaduwen of zelfs fysiek contact door iemand die ze vervolgens niet zien. Ten einde raad roepen ze de hulp in van Amy Allan en Steve DiSchiavi die de geesten en hun geschiedenis proberen op te sporen om zo de rust in huis terug te kunnen brengen.

De echte klapper komt op 29 oktober met start van documentaire ‘Jomanda: Lady of the Light’

Waar menig abonnee van discovery+ vooral naar uitkijkt, is echter de baanbrekende documentaire Jomanda: Lady of the Light die op 29 oktober zal beginnen. In de jaren ’90 was er niemand die niet wist wie Jomanda was. Zij zag zichzelf als de schakel tussen hemel en aarde zag en met haar paranormale krachten gaf ze als ‘engel in de blauwe jurk’ spectaculaire healings aan tienduizenden mensen. Ze werkte met bovennatuurlijke ‘witte wezens’ en haar ingestraalde water was voorzien van genezende krachten.

Maar naarmate haar succes groeide en ze bekend werd met eigen shows op radio en TV, roerden ook steeds meer critici zich. Zo werd ze beschuldigd van geldklopperij en legden tegenstanders een link met de dood van actrice Sylvia Millecam, die voor haar borstkanker hulp zocht bij Jomanda. Dit werd uiteindelijk haar ondergang. Ze verhuisde naar het buitenland om een rustiger bestaan te leiden.

Ze houdt nu al jaren schuil en lijkt ieder contact te vermijden. Wie is deze vrouw? Wat heeft ze teweeggebracht en waar is ze nu precies? De streamingdienst discovery+ lanceert op 29 oktober een gloednieuwe vierdelige documentaireserie—Jomanda: Lady of the Light—waarin Tineke de Nooij op zoek gaat naar Jomanda. Elke week zal een nieuwe aflevering online verschijnen.

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen & Beeld: Discovery