Betalingsmethode F1 TV Pro: is zonder creditcard mogelijk?

Voor Formule 1-fans in Nederland is de streamingdienst F1 TV een ideale uitkomst om alle vrije trainingen, kwalificaties en races in het gloednieuwe seizoen te kijken. Bij de registratie blijkt voor veel mensen echter dat iDeal niet onder de betaalmogelijkheden, omdat er enkel om een creditcard wordt gevraagd. Wij leggen uit hoe dat precies zit en wat je daar eenvoudig en snel aan kunt doen.

Zo neem je een abonnement bij F1 TV en kun je afrekenen

Laten we beginnen bij het begin: als je hebt besloten om een abonnement op F1 TV te nemen, dan doorloop je de onderstaande drie stappen om een lidmaatschap te kiezen en je vervolgens te registreren. Zodra je die stappen hebt doorlopen, dan wordt je gevraagd om de bestelling te controleren en je betaalgegevens onder ‘payment’ in te vullen. Hier is echter alleen ruimte voor een creditcard en is het dus nodig om je ‘naam op kaart’, ‘kaartnummer’, ‘vervaldatum’ en ‘beveiligingscode’ in te vullen.

  1. 👉 Ga hier naar F1 TV Pro en krijg 33% korting door te kiezen voor het jaarabonnement en geniet van Formule 1, maar ook F2, F3, Porsche Supercup, alle onboard-camera’s en boardradio, historische races, documentaires en meer
  2. Klik op de grote rode knop met ‘Abonneer nu’
  3. Vul je gegevens in om een account aan te maken en klik op ‘Registreer’

Betaling met iDeal is niet mogelijk, maar gratis creditcard kan wél

Waarom vraagt F1 TV vervolgens nou eigenlijk alleen maar om betaalgegevens van een creditcard? Helaas is deze streamingdienst een grote internationale partij die zijn betalingssysteem nog niet volledig heeft kunnen afstemmen op de Nederlandse markt. Hier gebruiken we vaak geen creditcard, maar een debitcard voor betalingen. Zo rekenen wij Nederlanders vooral met iDeal af. Dit is echter geen mogelijke vorm van betaling op hun website, maar aan dit probleem is wel heel eenvoudig wat aan te doen door een virtuele prepaid creditcard aan te vragen. Dat kan bijvoorbeeld kosteloos hier op de officiële website van bunq.

Als je een rekening bij die bank opent, dan kunt je een digitale creditcard krijgen in een app die voldoet aan het betalingssysteem van F1 TV. Je kunt hier simpelweg geld op zetten vanaf je debitkaart (normale Nederlandse rekening) en vervolgens kun je je abonnementskosten betalen met het betalingssysteem van bunq. Via de onderstaande link kun je hem meteen kosteloos aanvragen.

Vraag direct de gratis virtuele bunq creditcard aan 💳

Startopstelling F1 zondag morgen pole position kwalificatie uitslag
Beeld: Unsplash

Dit zijn alle betaalmogelijkheden bij F1 TV Pro in Nederland

In tegenstelling tot Viaplay, de andere streamingdienst die Formule 1 uitzendt in Nederland, valt iDeal dus niet onder de betalingsmethodes van F1 TV. Als je via de rode knop bovenaan dit artikel naar de website van F1 TV gaat, dan kun je hier ook zelf meer over lezen in het kenniscentrum. Je kunt dan onderaan de website klikken op ‘FAQs‘, waarna je onder het kopje ‘Account en facturering‘ kunt klikken op ‘Welke betaalmethoden accepteren wij?‘.

Op die pagina laat het video on demand-platform aan de racefans weten dat er slechts twee betaalmethoden worden geaccepteerd in Nederland: VISA en Mastercard. Het bedrijf geeft ook aan dat debetkaarten, PayPal, Amex of elk type vooruitbetalingskaart verder helaas niet ingevoerd kunnen worden in het systeem.


Afbeelding ter illustratie