Bekende gezichten in de rechtszaal: deze 5 documentaires over celebrity crime mag je niet missen

Soms zijn er van die rechtszaken of misdrijven die extra aandacht krijgen omdat de hoofdpersonen in kwestie altijd al in de spotlights staan. Die van acteurs Johnny Depp en Amber Heard bijvoorbeeld. Eerder dit jaar hield hun publiekelijke vete de gemoederen behoorlijk bezig en werd hun rechtszaak door miljoenen mensen op de voet gevolgd. Als je dit soort dingen interessant vindt, hebben we hieronder wat kijktips voor je. Hier hebben we 5 documentaires over celebrity crime op discovery+ voor je op een rijtje gezet.

5x Interessante documentaires over celebrity crime

5. Johnny vs Amber: The US Trial (2022)

We hadden het er in de inleiding van dit artikel al even over, maar een van de bekendste celebrity-rechtszaken van de laatste tijd is natuurlijk de zaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Terwijl zij hem beschuldigde van mentaal en fysiek geweld, claimde hij juist dat zij haar handjes niet thuis kon houden.

De vete kostte de twee meerdere filmrollen en was een behoorlijke tijd lang bij heel veel mensen hét koffietafelgesprek. Dan is het logisch dat je er, zelfs nu je weet dat de zaak door Depp gewonnen is, misschien nog wel meer over wil weten. De 2-delige documentaireserie Johnny vs Amber: The US Trial duikt in deze veelbesproken rechtszaak.

4. R. Kelly: A Faking It Special (2022)

R Kelly A Faking It Special Discovery Plus
Film: ‘R. Kelly: A Faking It Special’ (2022) | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Bekend van hits als I Believe I Can Fly én schuldig bevonden aan mensenhandel, afpersing en seksueel misbruik. We hebben het natuurlijk over R. Kelly. In 2019 begon de staat Georgia een strafrechtelijk onderzoek naar de zanger en in juni 2022 werd hij uiteindelijk veroordeeld tot dertig jaar gevangenis.

In de documentaire R. Kelly: A Faking It Special duikt discovery+ in de tijd vóór de rechtszaak. Waren er al die tijd al aanwijzingen dat de superster een dubbele agenda verborgen hield? Door interviews en media-optredens onder de loep te nemen gaan experts op onderzoek uit.

3. Who Killed Biggie and Tupac? (2022)

Who Killed Biggie And Tupac Discovery Plus
Serie: Who Killed Biggie and Tupac? (2022) | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

De dood van niet één, maar twee celebrities hield de gemoeden in de jaren negentig behoorlijk bezig. Vlak na elkaar werden rivaliserende rappers Tupac Shakur en Notorious B.I.G. doodgeschoten. Waren ze verantwoordelijk voor elkaars dood? Lang werden er vraagtekens gezet bij die vraag. Zo werd gezegd dat de twee misschien niet slachtoffer waren geworden van elkaar, maar van gewelddadige drugsgangs of de corrupte Amerikaanse politie.

In deze driedelige documentaireserie komen betrokkenen en getuigen aan het woord om zich hierover te buigen en hopelijk eindelijk antwoord te geven op de grote vraag: who killed Biggie and Tupac?

2. House of Hammer (2022)

Acteur Armie Hammer ken je misschien wel van films als The Social Network of Call Me By Your Name—of van de aantijgingen van extreme seksfantasieën, emotioneel misbruik en fysiek geweld die sinds kort op zijn bordje liggen.

Armie zelf ontkent alles, maar volgens zijn tante past zijn vermoedelijke gedrag precies in het patroon van geweld dat de familie Hammer al vier generaties lang kenmerkt. Zij neemt ons in House of Hammer mee in haar familie en doet een aantal schokkende onthullingen.

1. Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial (2022)

Wagatha Trial Vardy vs Rooney
Serie: ‘Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial’ (2022) | Beeld: discovery+ via Warner. Bros Discovery

Dit jaar vochten naast Johnny Depp en Amber Heard nog twee celebrities hun vete uit in de rechtszaal: voetbalvrouwen Rebekah Vardy en Coleen Rooney. In een zaak die de bijnaam “de Wagatha zaak” kreeg—een woordgrap en verwijzing naar Agatha Christie en WAG, de Engelse term voor spelersvrouw—vechten zij hun ruzie uit.

Vardy zou volgens Coleen privéverhalen hebben doorgespeeld naar de pers, maar die valse beschuldiging zou volgens Vardy weer haar leven geruïneerd hebben. Wie heeft er gelijk? In de tweedelige documentaireserie Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial krijgen we de rechtszaak van twee kanten te zien. De afleveringen verschijnen op 29 november op discovery+.

Meer informatie over deze streamingdienst

Op Streamwijzer kun je altijd terecht voor het laatste nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Wil je ook andere liefhebbers van discovery+ ontmoeten om kijktips met elkaar uit te wisselen en inspiratie op te doen? Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.