Docuserie ‘Who Killed Biggie and Tupac?’ is nu te zien op tv en bij discovery+

In de jaren negentig stond de muziekwereld op zijn kop toen twee rivaliserende rappers, Tupac Shakur en Notorious B.I.G., vlak na elkaar werden doodgeschoten. De moordzaken kwamen nooit voor de rechter en echte verdachten werden er niet aangewezen, dus tot op de dag van vandaag rest de vraag: wat is er nu echt gebeurd? Who Killed Biggie and Tupac? Dit is ook de naam van de driedelige documentaireserie die op zondag 11 september 2022 te zien is op televisie (bij ID) en bij streamingdienst discovery+.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Experts en betrokkenen onderzoeken de dood van Biggie en Tupac

De dood van Tupac Shakur en Notorious B.I.G. hield de gemoederen in de jaren negentig behoorlijk bezig. Vlak voor zijn dood op 7 september 1996 had Tupac met het nummer Hit ‘m Up de woede van verschillende rappers op de hals gehaald, in het bijzonder van Notorious B.I.G. (ook wel Biggie Smalls). Op zijn beurt voelde Tupac zich weer aangevallen door Biggies lied Who Shot Ya?, wat hij zag als een reactie op een eerdere schietpartij waar hij slachtoffer van was. Op 9 maart 1997 werd ook Biggie na zijn albumpromotie doodgeschoten.

Maar was deze uit de hand gelopen ruzie tussen de rappers ook de oorzaak van hun dood? Of waren ze slachtoffers van gewelddadige drugsgangs of de corrupte Amerikaanse politie? Het lijkt er namelijk op dat het Los Angeles Police Department (LAPD) de onderzoeken saboteerde om het imago van de stad hoog te houden. Ook zijn er geruchten dat de ‘dirty cops’ van de LAPD verantwoordelijk waren voor de schietpartij.

Tv-zender ID en streamingdienst discovery+ komen nu met de driedelige documentaireserie Who Killed Biggie and Tupac?, waarin alle feiten en vermoedens op een rij worden gezet en alle theorieën onder de loep worden genomen. In drie gedetailleerde afleveringen komen niet alleen experts aan het woord, maar ook betrokkenen, zoals oud-beveiligers van de rappers, toenmalige FBI-agenten, betrokken journalisten en bevriende rappers. Zo krijg je aan het einde van de serie misschien wel een antwoord op de vraag: who killed Biggie and Tupac?

‘Who Killed Biggie and Tupac?’ is vanaf 11 september te zien op tv en bij discovery+

Op zondag 11 september 2022 worden de drie afleveringen van de documentaireserie in één keer uitgezonden op ID (Investigation Discovery). Dit is bij Ziggo op kanaal 123 en bij KPN op kanaal 21. De uitzending duurt van 21:00 uur t/m 00:00.

Daarnaast zijn de drie afleveringen ook vanaf 11 september te zien bij streamingdienst discovery+. Hier kun je tevens terecht voor de serie The 1990’s: Totally Scandalous, waarin één hele aflevering gewijd is aan de moorden op Tupac en Biggie.

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je tevens het volledige aanbod van de streamingdienst. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.