‘Amber Heard toch volledig uit ‘Aquaman 2′ geschrapt’

Je kan er bijna niet omheen: de rechtszaak tussen Amber Heard en haar ex-man Johnny Depp. Al lang voordat duidelijk werd dat de actrice de rechtszaak verloren had en voor een enorme schadevergoeding van $15 miljoen moest opdraaien, was het onduidelijk wat er met haar rol in Aquaman and the Lost Kingdom (in 2023 verwacht) ging gebeuren. Volgens een insider is het nu bepaald: Amber Heard zou volledig uit de film geschrapt worden.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Amber Heard verschijnt volgens een insider toch niet in ‘Aquaman 2’

Hoewel Amber Heards personage Mera in het eerste deel van de DC-film Aquaman (2018) nog een aardig grote rol vertolkte, zorgde de verhitte strijd in de rechtbank tussen de actrice en haar ex voor veel onduidelijkheden over het vervolg van haar personage.

Al eerder waren er geruchten dat de veelbesproken actrice in maar een beperkt aantal scènes zou verschijnen. In de rechtbank zelf liet ze ook al weten dat ze moest vechten voor haar rol en haar script behoorlijk ingekort was. En nu heeft insider KW Walsh via onderstaande tweet laten weten dat er een vergadering heeft plaatsgevonden waarbij besloten is dat alle scènes met de actrice verwijderd worden.

Als dit waar is, zou dit betekenen dat Warner Bros. heeft toegegeven aan de wensen van vele kijkers. Nadat Johnny Depp geschrapt werd uit het volgende Pirates-deel en in Fantastic Beasts 3 (2022) werd vervangen door Mads Mikkelsen, vonden veel mensen dat Amber Heard dan ook niet buiten schot kon blijven. Door middel van een petitie werden er 4,5 miljoen (!) handtekeningen opgehaald. Het oordeel was duidelijk: Amber Heard moest uit de DC-film geschrapt worden.

Volgens de insider is dat nu echt gebeurd. Meerdere grote Amerikaanse bronnen, waaronder The Direct, delen het bericht. Zij vermelden hierbij ook dat Heard al tijdens haar proces tegen Depp aangaf dat haar rol geschrapt zou zijn. Een kleine side note is dat dit natuurlijk geen officieel statement vanuit DC is. Of het dus echt waar is, moet nog maar blijken, bijvoorbeeld uit testscreenings. De film staat gepland voor maart 2023 en zal vervolgens na ongeveer 45 dagen op HBO Max verschijnen.

De strijd tussen Amber Heard en Johnny Depp

Na een kortstondig huwelijk in 2015 raakten acteurs Johnny Depp en Amber Heard in 2018 verwikkeld in een publieke strijd. Heard beschuldigde Depp van mishandeling toen ze in een interview met The Washington Post claimde ‘een overlever van huiselijk geweld te zijn’. Daarna volgden verwijten over en weer. Uiteindelijk resulteerde dit in 2020 in een rechtszaak tussen Johnny Depp en The Sun, die hem een ‘wife beater’ noemden, en in 2022 in de welbekende zaak tussen Johnny en Amber. Deze turbulente rechtszaak wordt uiteindelijk door Depp gewonnen.

Als je meer over de juridische strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard wilt weten, kun je naar de documentaireserie Johnny vs Amber op discovery+ kijken. Hierin wordt de rechtszaak van 2020 belicht van twee kanten: één aflevering over Amber en één aflevering over Johnny. Zo wordt er een onpartijdig beeld geschetst van dit verhaal. De tweedelige documentaire is hier op discovery+ te vinden.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.