Discovery+ duikt in de rechtszaak van twee celebrities

Twee Britse voetbalvrouwen vochten hun vete dit jaar uit in de rechtszaal. We hebben het over Rebekah Vardy (de vrouw van Leicester City-spits Jamie Vardy) en Coleen Rooney (de vrouw van ex-voetballer Wayne Rooney). Maar wat is er precies tussen die twee gebeurd? En wiens kant zou jij eigenlijk kiezen? Discovery+ is voor hun nieuwe documentaire in de rechtszaak gedoken. Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial is vanaf dinsdag 29 november zien.

Hier gaat de ‘Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial’ over

De tweedelige serie van discovery+ brengt de vete tussen de voetbalvrouwen aan het licht vanuit twee perspectieven. We beginnen met Rebekah Vardy. Zij zou volgens Coleen Rooney privéverhalen hebben doorgespeeld naar de pers. Die beschuldiging zette het leven van de spelersvrouw op zijn kop, waarop ze besloot een rechtszaak tegen Coleen aan te spannen wegens smaad. Rebekah én haar juridische team komen in deze eerste aflevering aan het woord om te vertellen over deze roerige periode, de doodsbedreigingen op social media en hun strategie om de zaak te winnen.

In het tweede deel staat Coleen Rooney centraal. Toen zij vermoedde dat het Rebekah was die haar privéleven naar de pers lekte, verzamelde ze op een behoorlijk uitgekookte manier bewijsmateriaal, wat haar de bijnaam ‘Wagatha Christie’ opleverde—WAG is in Engeland immers de term voor spelersvrouw. Is dit genoeg voor de rechter? Of is er meer nodig?

In de documentaireserie wisselen openhartige getuigenissen en onthullende Instagram- en WhatsApp-berichten elkaar af. Zo krijgen we een gedetailleerd kijkje in deze bijzondere rechtszaak en kunnen we zelf ons oordeel vellen. De serie is vanaf dinsdag 29 november te zien op discovery+.

Wagatha Trial Vardy vs Rooney
Serie: ‘Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial’ (2022) | Beeld: discovery+ via Warner. Bros Discovery

Eerder dook discovery+ al in de zaak tussen Johnny Depp en Amber Heard

Dit is niet de eerste keer dat discovery+ zo’n tweedelige documentairereeks online zet waarin twee kanten van hetzelfde verhaal belicht worden. Zo doken zij eerder in de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Dit was een van de bekendste rechtszaken van 2022 en de vete tussen de twee acteurs zal je vast niet ontgaan zijn.

In het eerste deel van deze documentaireserie volgden we Johnny’s kant van het verhaal. Hoewel Amber Heard hem betichtte van huiselijk geweld en dit de Pirates of the Caribbean-acteur een behoorlijke reputatieschade opleverde, beweerde hij juist door haar mishandeld te zijn. De tweede aflevering draaide om Amber. Zo vertelde zij voor het eerst voor de camera over een vermeende aanranding. Advocaten, juridische experts en journalisten kwamen daarnaast voorbij om hun licht te schijnen op de zaak. Ook erg interessant! Deze docu is nu al te zien op discovery+.

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je ook het volledige aanbod van de streamingdienst. Ontmoet ook andere liefhebbers om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.