Tweedelige documentaireserie ‘Johnny vs Amber’ op discovery+ duikt in strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard

Het domineert al dagenlang het nieuws en is een van de meest besproken onderwerpen op social media: de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Beide acteurs beschuldigen elkaar van mentaal en fysiek geweld en laten de rechter nu beslissen wie er schuldig is. Voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in deze opzienbarende en veelbesproken juridische strijd verschijnt er op zaterdag 14 mei 2022 een tweedelige documentaire over het liefdeskoppel op discovery+: Johnny vs Amber.

Juridische strijd tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard

Als je nog niet helemaal op de hoogte bent van de verhitte strijd tussen acteurs Johnny Depp (58) en Amber Heard (36), hierbij even een korte recap. In 2015 stapten de twee in het huwelijksbootje, maar al na anderhalf jaar vroeg Amber Heard een scheiding en contactverbod aan.

Daarna was het even rustig, totdat er in 2018 een interview van Heard verscheen in The Washington Post waarin zij claimde ‘een overlever te zijn van huiselijk geweld‘. Ondanks dat Depps naam niet genoemd werd, was het wel duidelijk dat de actrice hem bedoelde. De Pirates of the Caribbean-acteur liep hierdoor een behoorlijke reputatieschade op en liep ook een aantal belangrijke filmrollen mis. Zo speelde hij de rol van Gellert Grindelwald in de Fantastic Beasts-serie, maar werd hij naar aanleiding van de aantijgingen vervangen door Mads Mikkelsen.

In 2020 spande Johnny Depp al een rechtszaak aan tegen The Sun, die hem in een artikel een ‘wife beater’ noemden. De acteur klaagde de krant aan wegens smaad, maar wist niet te winnen. Nu probeert hij het opnieuw en klaagt hij zijn ex-vrouw aan wegens laster, waarmee hij hoopt op een schadevergoeding van 50 miljoen dollar. Heard eist op haar beurt 100 miljoen dollar omdat haar ex-man haar als leugenaar heeft neergezet. Deze turbulente strijd wordt op dit moment uitgevochten in de rechtszaal, zoals te zien is in de onderstaande video.

Onthullend bewijsmateriaal in documentaire ‘Johnny vs Amber’

De tweedelige documentaire Johnny vs Depp gaat dieper in op de zaak die Depp in 2020 tegen The Sun aanspande. Zijn ex-vrouw Amber Heard was hierin de grootste getuige en bracht een hoop bewijsmateriaal met zich mee. Deze geluidsopnames, foto’s, persoonlijke video’s en tekstberichten zijn nu voor het eerst te zien en te horen.

De documentaire is opgedeeld in twee afleveringen en belicht twee kanten van het verhaal. In het eerste deel draait het om Johnny Depp. Hierin komen zijn vrienden aan het woord, vertelt zijn advocaat dat hij fysiek geweld juist altijd uit de weg ging en wordt eerder bewijsmateriaal in een ander licht geplaatst. In het tweede deel van de documentaire staat Heards kijk op de zaak centraal. Hierin is het de beurt aan haar advocaat om de verschillende incidenten te belichten, worden tekstberichten getoond en komen haar vrienden aan het woord. Daarnaast zijn er diverse experts opgetrommeld, die uitleg bieden over alle juridische aspecten van de zaak.

‘Johnny vs Amber’ vanaf 14 mei te zien op discovery+

Binnenkort kun je op discovery+ kijken naar de eerste interessante rechtszaak en de strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard. De documentaire bestaat uit twee delen van elk een uur, het eerste deel verschijnt op zaterdag 14 mei op de streamingdienst. Wil je meer interessante documentaires streamen? Op discovery+ vind je een groot aanbod van docu’s over de meest uiteenlopende onderwerpen.


Synopsis: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.