Disney Plus op tv kijken: zo doe je dat

Gelukkig is het erg eenvoudig om via je televisie naar Disney+ te kijken in 2024. In dit artikel leggen we alle mogelijke opties uit om Disney Plus op tv te kijken: Smart TV, stream via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop, download de applicatie via je Playstation 4, deel je scherm via een HDMI-kabel of kijk via een webbrowser op je televisie. Op deze manier kun je op groot scherm van het volledige Disney+ aanbod in Nederland genieten. De meestgebruikte methodes die we zullen bespreken om films en series op Disney+ via de televisie te streamen zijn de volgende:

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken

Download de app voor Disney Plus op je Smart TV

De makkelijkste manier om op je televisie naar Disney+ te kijken is om de app van de streamingdienst op je Smart TV te installeren. Het verschilt per merk en bouwjaar of de app inmiddels al beschikbaar is voor jouw televisie. We hebben op Streamwijzer een artikel waarin we het uitrollen van de app voor de Samsung Smart TV bijhouden. Mocht je televisie in de app store voor Nederland nog niet de Disney Plus app hebben, dan kun je gebruik maken van één van de andere hieronder beschreven opties om te streamen.

Stream Disney+ via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop

Het is met een Chromecast of Apple TV heel eenvoudig om een film of serie vanaf de Disney+ applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je tv te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook). In de volgende artikelen op Streamwijzer melden we meer over het gebruik van de Chromecast en Apple TV voor het streamen van Disney Plus op de tv.

Download de Disney+ applicatie via je Playstation 4

Inmiddels hebben veel huishoudens een Playstation in huis. Deze gaming console is tegelijkertijd een compleet entertainment systeem, waarmee de televisie naast beeldscherm voor spellen ook kan worden gebruikt om films, series of muziek op af te spelen. De Playstation 4 & 5 hebben een speciale app voor Disney Plus, waardoor eenvoudig naar alle films en series kan worden gekeken via het entertainmentsysteem. Meer uitleg hierover geven we in het artikel over de Disney+ app op de Playstation 4.

Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om Disney+ te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete films en series van Pixar, National Geographic, Marvel, Star Wars of Disney.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om Disney+ te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de Disney+ website op, log in bij je account en begin met streamen.

Gebruik de Disney Plus app op je tv mediabox van Ziggo, KPN of een andere provider

Sinds kort kun je de applicatie van Disney Plus op een mediabox van Ziggo of KPN gebruiken. Bij de eerstgenoemde oranje provider is kanaal 155 een optie, maar je kunt eveneens navigeren naa de applicatie op de Next Mini of Mediabox Next. De laatstgenoemde groene tv-aanbieder heeft de app op de KPN TV+ Box.

Aanmelden voor een Disney+ account om via je tv te streamen

Voor al deze opties om naar de streamingdienst op groot beeldscherm te kijken, zul je wel eerst een account bij Disney Plus moeten hebben. Hiervoor kun je je hier op de officiële website van Disney+ aanmelden.