KPN lanceert vandaag een nieuwe manier van tv-kijken met KPN TV+

Vanaf 23 januari 2023 is KPN TV+ een feit. Televisie- en internetprovider KPN lanceert hiermee een hele nieuwe manier van tv-kijken in Nederland, waarbij streaming en live tv voor het eerst samenkomen op één scherm. KPN TV+ is vanaf nu beschikbaar voor nieuwe klanten en binnenkort ook voor bestaande klanten.

Streamen en live tv-kijken in één met KPN TV+

Met KPN TV+ worden mensen die graag naar analoge tv kijken én veel films en series streamen op hun wenken bediend. Alles wordt namelijk op één plek verzameld, waardoor je heel eenvoudig kunt zappen tussen je favoriete tv-zenders en streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Videoland.

Zo is dit volgens de informatie op de officiële website van KPN zelf “het allerbeste van live tv en streaming op één plek”. Doordat alles in één omgeving te vinden is, wordt het makkelijker en inzichtelijker om snel naar het juiste programma of de goede film of serie over te schakelen. Zappen tussen streamingdiensten en live tv was nog nooit zo makkelijk. Ook kun je heel eenvoudig zoeken naar dat wat je wilt kijken in het complete tv- én streamingaanbod. Zo hoef je niet meer apart naar apps te gaan om razendsnel te kunnen starten met bingen. Jochem de Jong, VP Partnerships, TV & Entertainment van KPN, zegt hier het volgende over:

“Ik ben er trots op dat we het beste entertainment dat KPN te bieden heeft—en daar hoort uiteraard ook lineaire televisie bijsamen hebben gebracht in één nieuw product: KPN TV+.”
– Jochem de Jong

Streamingdiensten maandelijks aan- en uitzetten

Met KPN TV+ is het daarnaast ook mogelijk om streamingdiensten en tv-zenders maandelijks aan en uit te zetten. Iedere maand kun je er dus voor kiezen van welke streamingdiensten je op dat moment gebruik wilt maken en dan vervolgens uit meer dan 5.000 apps de juiste downloaden. Hierdoor wordt het veel makkelijker om enkel en alleen toegang te krijgen tot de films en series die jij belangrijk vindt.

Een kleine kanttekening hierbij is wel dat veel acties die streamingdiensten hanteren niet gelden als je een (maand)abonnement afsluit via je provider. Zo bieden een aantal videodiensten, zoals HBO Max, Viaplay en Disney+, korting aan op een jaarabonnement, maar is deze actie niet geldig als je via KPN je abonnement afsluit. Dit is dus iets om rekening mee te houden.

KPN TV+ is vanaf 23 januari beschikbaar

KPN TV+ is vanaf maandag 23 januari beschikbaar voor nieuwe internetklanten van KPN. Hierbij is het mogelijk om te kiezen voor een KPN TV+-abonnement met tv-zenders of alleen streamen. In het eerste geval combineer je live tv-zenders met streamingapps, in het tweede geval is het niet mogelijk om naar analoge tv te kijken. Hieronder zetten we de verschillen tussen de twee abonnementen voor je op een rijtje.

MogelijkhedenMet tv-zendersAlleen streamen
Nieuwe KPN TV+ Box
Meer dan 5.000 apps om te downloaden
Zoeken door alle content
Meer dan 65 tv-zenders
Altijd en overal tv-kijken met KPN TV+-app
Prijs (exclusief internetabonnement)€12,50 p/m€3,50 p/m

KPN TV+ is nu beschikbaar voor de nieuwste ‘KPN Internet 2023’-abonnementen. Daarom is het voor bestaande klanten op dit moment enkel mogelijk om het abonnement af te sluiten als zij een nieuw jaarcontract aangaan. KPN heeft echter later weten dat ook zij binnenkort de mogelijkheid krijgen om de overstap te maken naar het nieuwste tv-product.

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.